U Pljevljima 4 nova slučaja korona virusa,ukupno 6 oboljelih

    2 sedmice pre 1209 pregleda Izvor: PV Informer

Od jučerašnjeg presjeka stanja u 18 sati, laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) završile su analizu 243 uzoraka, od kojih je 17 bilo pozitivno na novi koronavirus, saopšteno je danas iz IJZCG.Od 17 novo pozitivnih na Covid 19 u Pljevljima su zabilježena 4 nova slučaja pa trenutno ima 6 oboljelih građana na području pljevaljske opštine.

“Od 17 novih slučajeva jedan slučaj je importovan iz BiH, šest su kontakti prethodno pozitivnih slučajeva dok se kod 10 oboljelih za izvorom infekcije traga”, saopšteno je iz IJZ.

Iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje opštine Pljevlja je ranije navedeno da se dva oboljela u Pljevljima nalaze u samoizolaciji i da se trenutno osjećaju dobro i nemaju izražene simptome.Takođe je i 27 osoba u Pljevljima koji su bili u kontaktu sa oboljelim građanima u samoizolaciji.Nadležne službe će početi u skladu sa svojim ovlašćenjima kontrolu poštovanja mjera za lica koja su u samoizolaciji.

I pored više pokušaja Redakcja portala nije uspjela dobiti bliže informacije u kakvom su zdravstvenom stanju 4 novooboljela građanina u Pljevljima i da li se neko od njih nalazi na bolničkom liječenju.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6050 pregleda