U Pljevljima nastavljena ekološka akcija „Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru“

    1 mesec pre 564 pregleda Izvor: PV Informer

Ekološka akcija „Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru“, koja se sprovodi u cilju podrške i promocije obilježavanja 30 godina od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, nastavljena je danas u Pljevljima, ozelenjavanjem dvorišnog prostora Opšte bolnice u Pljevljima, sa 114 sadnica autohtonih biljnih vrsta.

Akciju realizuju Agencija za zaštitu životne sredine, Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju i RJ Zelenilo – Čistoća Pljevlja, u sklopu kampanje ,,Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru“, a u cilju oplemenjivanja i revitalizacije zelenih površina, promociji društveno odgovornog odnosa prema zajednici i zdravim stilovima života.

V.d. direktora Agencije za zaštitu životne sredine, Milan Gazdić kazao je da je akcija „Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru“ otpočela u Kliničkom centru Crne Gore, da bi se nastavila u više opština u Crnoj Gori. Istakao je da postoji zainteresovanost sve većeg broja ljudi da se priključe akciji.

Gazdić je naglasio da su prije same sadnje, u unutrašnjosti Bolnice postavljene slike, kako bi olakšali boravak pacijentima. Jedan od ciljeva akcije, istakao je, jeste da se iskaže zahvalnost medicinskim radnicima i njihovom doprinosu u borbi protiv pandemije virusa Covid19.

Dodao je da se Agenciji prijavljuje sve veći broj institucija koje bi da pomognu započetu akciju, pa će tako umjesto planiranih 5.000 sadnica biti zasađeno 10.000 u čitavoj Crnoj Gori, tako da će aktivnosti trajati tokom cijele jeseni.

Diektor Opšte bolnice u Pljevljima, Saša Grbović zahvalio se Agenciji za zaštitu životne sredine na odluci da Pljevlja budu jedna od prvih opština u kojoj se vršiti zasađivanje zelenila u krugu Bolnice. Istakao je da će i unutrašnjost bolnice uskoro biti oplemenjena, jer se pored postavljanja umjetničkih slika planira i donacija mobilijara koji će značajno promjeniti prostor u koji godinama nije ulagano.

Golub Ćulafić, predstavnik Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, istakao je da im je upravo ideja bila da počnu akciju iz Pljevalja, znajući kakvo je stanje vazduha i životne sredine, i da to bude doprinos ali i inicijativa za sve ostale institucije i organizacije, kao i građane Pljevalja, da se uključe i da shvate koliki je značaj životne sredine i same ideje o ekološkoj državi Crnoj Gori.

Ćulafić je naglasio da bi svi trebali da damo svoj doprinos kako to ne bi ostalo mrtvo slovo na papiru, već ideja koja će stvarno da zaživi.

Najnovije vijesti

Saslušan Blažo Đukanović

22. oktobra 2021. 14:13

CEDIS: PAD POTROŠNJE U SEPTEMBRU

22. oktobra 2021. 12:41

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27542 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11873 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11780 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11143 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10498 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9890 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9369 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9129 pregleda
%d bloggers like this: