U Pljevljima se čekaju rezultati testova za 67 građana,a u kontaktu sa pozitivnim građanima od Covid 19 je u samoizolaciji 47 osoba

    1 mjesec pre 2315 pregleda Izvor: PV Informer

Broj zaraženih građana u Pljevljima od virusa Covid 19 se povećava, tako da je epidemiološka situacija poprilično komplikovana i nosi potencijal za dalju registraciju novooboljelih građana.

Stopa broja oboljelih gradjana u Pljevljima u odnosu na Podgoricu je dosta visoka, sa daljom tendencijom uvećavanja, što može izazvati uvođenje novih posebnih mjera u Pljevljima od strane Instituta za javno zdravlje i Nacionalnog kordinacionog tijela, kao u nekim drugim opštinama na sjeveru države.

Epidemiolog dr Biljana Čarkilović iz Domu zdravlja Pljevlja je apelovala na građane da se ponašaju odgovorno jer je zdravstvena situacija složena i dodatno se komplikuje time što se povećava broj oboljelih osoba koje su starije od 60 godina.

Trenutno je hospitalizovano četvoro pacijenata u Opštoj bolnici Pljevlja, od kojih su neki prebačeni u Opštu bolnicu Nikšić.Trenutno je broj osoba u samoizolaciji 119 i broj se mjenja iz sata u sat , a pod zdravstvenim nadzorom 62 osobe. Broj osoba koje su u samoizolaciji, a bile su u kontaktu sa pozitivnim pacijentima je 47.

Broj uzoraka koji su poslati na analizu je 566, a za 67 uzoraka se čekaju rezultati što će vjerovatno povećati broj oboljelih građana Pljevalja.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6282 pregleda