U pljevaljskoj opštini do sad najhladnije jesenje jutro – Na Kosanici minus 7.8 stepeni Celzijusa

    1 godina pre 1734 pregleda Izvor: PV Informer
Foto : Pixabay –
REDAKCIJA –

Iako je kalendarski tek nastupila jesen, temperature su već zimske. Tako se jutros po podacima Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore na Kosanici kod Pljevalja temperatura spustila na -7.8 stepeni Celzijusa, dok je u Pljevljima na nultom podeoku (0.3). Već su počele i čuvene, ne po dobru, pljevaljske magle.

Iako su mnogi građani Pljevalja već počeli sa grijanjem svojih stanova, začudo sa mjerne stanice u Gagovića imanju još nema informacija o prekoračenju štetnih materija u vazduhu iznad grada. Tako jutros u 7 časova koncentracija lebdećih PM 10 čestica u vazduhu iznad grada iznosi 28,8 µg/m3, a sumpor dioksida 3,7 µg/m3.Vjerovatno je za to zaslužan vjetar koji povremeno duva u gradu.

Jutros su temperature u minusu i u još nekim gradovima na sjeveru države na šta ukazuju podaci sa pojedinih mjernih stanica, ali su negativni parametri daleko najveći na Kosanici, udaljenoj dvadesetak kilometara od Pljevalja.

Nažalost, ove godine značajno kasni isporuka peleta za građane Pljevalja, tako da je do sad isporučena tek trećina od potrebnih količina koje opština Pljevlja obezbjeđuje po subvencioniranim cijenama za svoje građane.