U Raškoj povišena borbena gotovost Vojske Srbije

    1 mesec pre 425 pregleda Izvor: kurir.rs

Jedinice Vojske Srbije su u povišenoj borbenoj gotovosti u garnizonima Raška i Novi Pazar jer na taj način država želi da pošalje jasnu poruku da se više neće dogoditi pogrom srpskog naroda, prenio je Kurir.rs.

To je rekao ministar odbrane Nebojša Stefanović tokom posjete garnizonima u ta dva grada. Stefanović je obišao pripadnike Vojske Srbije u garnizonima u Novom Pazaru i Raški gdje je sa načelnikom generalštaba generalom Milanom Mojsilovićem prisustvovao prezentaciji spremnosti pripadnika vojske da odgovori na sve postavljene zadatke i zaštiti sve građane Srbije.

Vojska Srbije, foto: RTS

Poručio je da su jedinice Vojske Srbije u povišenoj borbenoj gotovosti u garnizonima Raška i Novi Pazar jer na taj način država želi da pošalje jasnu poruku da se više neće dogoditi pogrom srpskog naroda.

– Naša vojska ne provocira, ali je spremna da zaštiti narod ukoliko se dogodi bilo šta što ugrožava njegov život. Važno mi je da vidim da su ovi ljudi raspoloženi i spremni. Oprema i tehnika koju smo nabavljali je u pravim rukama profesionalaca – ističe ministar.

Stefanović ocjenjuje da predsjednik Aleksandar Vučić povlači odlične poteze u cilju deeskalacije trenutnog stanja na sjeveru KiM.

– Šta je to uradio Beograd? Svaka provokacija bila je od strane Prištine. I ono što ste mogli da vidite i na Jarinju i Brnjaku. Nažalost i najnoviji događaj, prebijanje Srba. Sve ono što se dešava ukazuje koliko je predsjednik bio u pravu kada je govorio da će se to dešavati i da je to deo organizovane kampanje – ukazao je ministar.

Stefanović dodaje i da očekuje reakciju EU i Kfora, ali da je trenutno najvažnije zaštiti živote Srba.

– Drago mi je da predsjednik vodi jednu aktivnu kampanju u kojoj ne dozvoljavamo da nas iko gazi i ponižava. Drago mi je što Srbija danas ima mnogo više snage nego prethodnih decenija i mi ćemo nastaviti da radimo svoj posao nikoga ne provocirajući, ali prema nalogu predsjednika biti spremni da zaštitimo svoj narod – zaključuje Stefanović.

Obilasku ljudstva i dijela najsavremenije tehnike kojima vojska raspolaže prisustvovao je i komandant kopnene vojske general potpukovnik Milosav Simović, a održan je i sastanak sa komandatima jedinica Vojske Srbije.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27750 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11948 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11889 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11303 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10666 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 10065 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9527 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9300 pregleda
%d bloggers like this: