U Sarajevu usvojena deklaracija kojom se osuđuje dizanje tri prsta; Dodik: Ne znam da li da se smijem ili brinem

    1 godina pre 415 pregleda Izvor: SRNA

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija, a koju je predložio Klub SDA.

U sarajevskoj deklaraciji se “najoštrije osuđuje provokativno podizanje tri prsta od novoizabranog ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nenada Nešića ispred sjedišta institucija BiH, što je ponovio i u programu uživo na javnom servisu”, prenosi Srna.

foto – pixabay

Nešić se potom tokom gostovanja u RTV FBiH, na pitanje da objasni zašto je digao tri prsta ispred zgrade parlamenta BiH, izvinio, ali i poručio da “ne shvata da u Sarajevu tri prsta znače provokaciju”.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je povodom odluke vlasti u Sarajevu da je „besposleni mozak đavolje igralište“ i da usvojenu deklaraciju o zabrani dizanja tri prsta u vidi u duhu te stare izreke.

Dodik je rekao Srni da ne zna da li da se smije ili brine zbog kontinuiranog pritiska da se obesmisli i poništi sve srpsko u Bosni i Hercegovini.

„Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana da se ljube tri puta ili da se krste sa tri prsta. Kako su krenuli, ništa me ne bi iznenadilo. Poznavajući noviju istoriju ovih prostora, ne bih potcijenio uticaj ove deklaracije na muslimane u BiH, jer je svo zlo u BiH počelo napadom na srpsku zastavu i srpske svatove u Sarajevu. Dakle, nasrtajem na simbole i tradiciju Srba“, naglasio je Dodik.