U SC „ADA“ pored blokiranog računa problemi oko naknade štete na objektu sportske dvorane

    1 godina pre 559 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA –

Račun SC „ADA“ po drugi put je za kratko vrijeme blokiran od strane lokalnog komunalnog preduzeća „Čistoća“ zbog neizmirenih obaveza iz prethodnog perioda. Blokada traje već mjesec dana i ako se uskoro nešto ne preduzme od strane akcionara Vlade Crne Gore i opštine Pljevlja, sportska dvorana će opet biti u mraku i stavljen katanac na njen ulaz.

Pored osnovnog problema zbog blokade računa,postoji i problem nemogućnosti naplate štete na objektu sportske dvorane, zbog čestog lomljenja stakla na maloj sali dvorane. Na pomoćnom fudbalskom terenu koji se nalazi neposredno pored sportske dvorane treniraju mnogi fudbalski klubovi, a zbog uništene zaštitne mreže fudbalska lopta povremeno završi na staklima dvorane.

Iz rukovodstva sportskog centra tvrde da je zamjena stakla na dvorani veoma skupa, a pored toga ugrožena je bezbjednost djece koja treniraju u maloj sali sportske dvorane i gube se termini za treninge dok se ne izvrši zamjena slomljenog stakla.

Smatraju da bi Centar za sport i rekreaciju u saradnji sa lokalnom upravom trebao naći naći način da se izvrši opravka zaštitne mreže i tako spriječi šteta na objektu sportske dvorane.

Iz rukovodstva sportskog centra opet obavještavaju sportsku javnost i političke subjekte u gradu, da su oni prije nekoliko mjeseci boravili u Podgorici i obavili razgovor sa predstavnicima Ministarstva finansija većinskog vlasnika sportske dvorane i da su na sastanku predstavnici nadležnog ministarstva preporučili da opština Pljevlja kao manjinski akcionar u čijem se gradu nalazi sportska dvorana, da predlog oko rešavanja veoma teške finansijske situacije i statusa ovog sportskog kolektiva.

Iako je rukovodstvo opštine Pljevlja obavješteno o rezultatima razgovora sa predstavnicima resornog ministarstva, konkretnog predloga o rešavanju problema još nema, što stvara mogućnost da u skorijem roku sportski klubovi u Pljevljima ne budu imali mogućnost treniranja i odigravanja utakmica u svom gradu.