U toku čitavog dana veoma visoke koncentracije štetnih materija u vazduhu, uz temperature ispod nule

    10 mjeseci pre 270 pregleda Izvor: PV Informer

I u toku današnjeg dana su zabilježene veoma visoke koncentracije veoma štetnih za zdravlje ljudi PM čestica, koje obično u kasnim večernjim časovima budu 6-7 puta veće koncetracije od zakonom dozvoljenih.

Prognoza vremena za petak 06.12.2019.godine :

Petak:
U prijepodnevnim satima promjenljivo oblačno, ponegdje moguća slaba kiša. U poslijepodnevnim satima mjestimično kiša, koja će se u noćnim satima proširiti u većem dijelu zemlje. Više uslova za padavine u južnim i centralnim predjelima, ponegdje se očekuju pljuskovi i grmljavina, a u visokim planinskim predjelima na sjeveru tokom noći, ponegdje moguća susnježica. Na sjeveru, tokom jutra, po kotlinama mjestimično magla. Vjetar slab do umjeren i promjenljiv, u višim planinskim predjelima na sjeveru ponegdje kratkotrajno umjeren do pojačan, južni. Jutarnja temperatura vazduha od -6 do 11, najviša dnevna od 5 do 15 stepeni.
Podgorica: Umjereno do potpuno oblačno, u prijepodnevnim satima uglavnom suvo, u drugom dijelu dana i tokom noći povremeno kiša, intenzivnije padavine u noćnim satima mogući pljuskovi i grmljavina. Vjetar uglavnom slab, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha oko 6, najviša dnevna oko 13 stepeni.

Daliborka Gojković-Bajčeta dip.fiz, 05.12.2019. (12:18 GMT)

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6607 pregleda