U toku istražne radnje vezane za školu u Maoču – Uskoro rješenje problema oko voznog parka i načina prevoza đaka

    2 sedmice pre 628 pregleda Izvor: PV Informer

Redakcija portala je na poziv mještana čija djeca pohađaju nastavu u seoskoj školi „Mile Peruničić“ u Maoču kod Pljevalja, već nekoliko puta pisala o problemima oko prevoza đaka do škole i dešavanjima oko postojećeg voznog parka, koji već nekoliko godina nije u funkciji.

Zbog toga što jedno od vozila na papiru pripada školi na osnovu donacije opštine Pljevlja, a nikad nije dopremljeno u školski krug i nije služilo za prevoz đaka do škole, direktorica škole je obavjestila nadležne u Centru bezbjednosti Pljevlja i po njenim riječima istraga je još u toku, na osnovu nekih istražnih radnji sa kojim je upoznata.

Direktorica škole je u saradnji sa nadležnim ministarstvom, da bi bio u skladu sa zakonom obezbjeđen prevoz đaka do škole, na osnovu ugovora sa rukovodstvom škole sa Boljanića, obezbjedila korišćenje njihovog starog kombija za prevoz đaka u Maoču, kao privremeno rješenje. Po njenim riječima škola u Boljanićima je dobila novi kombi, a stari kombi privremeno dala na korišćenje osnovnoj školi u Maoču.

Kombi je preuzet, zatim registrovan i na osnovu toga od nadležnog ministarstva su dobijena sredstva za gorivo ali kombi još nije u funkciji za prevoz đaka, zbog neophodnih radova na limariji vozila.

Škola u Maoču

Rukovodstvo škole uskoro očekuje posjetu komisije iz Мinistarstva koja bi trebala da utvrdi u kakvom su stanju dva vozila koja su u vlasništvu škole i to školski kombi i Lada niva i da li je isplativo vršiti njihovu popravku.

Škola Mijakovićima

Direktorica škole je zbog iskazanog nezadovoljstva roditelja đaka da je radius kretanja školskog kombija veoma mali, obećala da će se produžiti relacija na kojoj će saobraćati školski kombi. Roditelji djece takođe traže da se područna škola u Mijakovićima renovira, jer je u jako lošem stanju, bez odgovarajućeg školskog pribora, dotrajale stolarije i bez vode u okviru prostorija škole. Pojedini roditelji tvrde da su tražili da djecu prebace da prate nastavu u školi na Kosanici ali im to nije odobreno.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 30991 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 13227 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 12586 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 12095 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12053 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 11375 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 10767 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 10636 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 9131 pregleda
%d bloggers like this: