U toku pretres kuće i stana Duška Kneževića: Novi momenti u istrazi

    10 mjeseci pre 322 pregleda Izvor: standard.co.me

Specijalni policijski tim trenutno vrši pretres na dvije lokacije u vili odbjeglog biznesmena Duška Kneževića koja se nalazi u zetskom selu Mahala i u njegovom stanu u Ulici Rista Stijovića ispod Gorice, saznaje Standard.

Brojne policijske ekipe opkolile su kuću i stan Kneževića i po nalogu suda danas poslije podne ušli u posjede predsjednika Atlas grupe koji se nalazi na crvenoj Interpolovoj potjernici, jer je pod istragom Specijalnog tužilaštva zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe koja se bavila pranjem novca, utajom poreza i ucjenama.

Portal Stnadard saznaje da su pretresi rezultat novih saznanja o istrazi i da će tragovi koji se trenutno izuzimaju biti vještačeni u nastavku postupka koji se sprovodi.

Podsjećamo, krivični procesi u predmetima u kojima se Knežević označava kao vođa kriminalne grupe, vode se protiv 79 osoba i 95 kompanija, zbog sumnje da su od početka 2011. do novembra 2018. godine, kao članovi kriminalne organizacije, prali novac.

Tokom istrage utvrđeno je da su firme sa sumnjivim poslovanjem otvorile račune u Atlas banci i da su ovlašćene osobe preko tih računa, korišćenjem sistema e-komerc, prale novac i većinu sredstava prenosile svojim osnivačima nerezidentnim pravnim licima, na račune u Crnoj Gori, u zemlji porijekla i u of-šor destinacijama.

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić ranije je kazao da je država zaplijenila preko 62 miliona eura sumnjivog novca koji je pripadao toj organizaciji.

Najnovije vijesti

SPOMENIK U KRUPICAMA

11.08.2020 23:27

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6324 pregleda