U toku suđenje Đokoviću u Australiji

    2 sedmice pre 105 pregleda Izvor: rtcg.me

Australijske vlasti poništile su ponovo vizu Novaku Đokoviću poslije odluke ministra za imigracije u Federalnoj vladi Aleksa Hoka. Počelo suđenje je Novaku Đokoviću u Federalnom sudu u Melburnu. Sudija je Entoni Keli, koji je vodio suđenje i prije nekoliko dana kada je poništena da se Novaku poništi viza prvi put.

Novak je prethodno pozvan na ispitivanje pred zvaničnicima Ministarstva za imigraciju.Hok je prelomio poslije nekoliko dana razmišljanja i Đoković se suočava sa time da mora da napusti zemlju. Novak ima pravo žalbe na ovu odluku i izvjesno je da će je njegov pravni tim podnijeti.

Zastupnici srpskog tenisera trenutno vode razgovore sa Federalnom vladom Australije.

Australijski mediji navode da je Đokovićevim advokatima vijest o tome da će ministar Hok poništiti vizu saopštena 20 minuta prije zvanične objave.

Premijer Australije Skot Morison prokomentarisao je odluku da se Novaku Đokoviću ponovo poništi viza.

„Australijanci su se toliko žrtvovali tokom pandemije i sa pravom očekuju da rezultati te žrtve budu zaštićeni. To je ono što je ministar uradio današnjom odlukom“, rekao je između ostalog Morison.

Novinar Pol Sakal ističe da Novakov pravni tim sprema dokumenta za žalbu, odmah po odluci za poništavanje vize.

Njegovi advokati žele pojednostavljeno suđenje sa skraćenim vremenom za pismene podneske i dokaze.

Novaku je, pošto mu je prvobitno ukinuta viza za Australiju, na sudu prihvaćena žalba i on je počeo da se priprema za turnir, ali je konačna odluka bila u rukama ministra Hoka.

Po australijskom zakonu, ministar za imigracije ima diskreciono pravo da ukine vizu i naloži deportaciju, što je Aleks Hok u ovom slučaju iskoristio.

„Danas sam iskoristio svoje diskreciono pravo člana 133C (3) Zakona o imigracijama da poništim vizu koju posjeduje gospodin Novak Đoković, na osnovu zdravstvenih razloga, jer je tako u javnom interesu“, stoji u saopštenju odluke.

Odluka je donijeta posle naredbe Federalnog suda 10. januara 2022. godine da se poništi odluka o ukidanju vize.

„Doneseći ovu odluku, pažljivo sam razmotrio informacije koje su mi dostavili ministarstvo unutrašnjih poslova, granična policija i gospodin Đoković. Vlada Skota Morisona je potpuno posvećena zaštiti granica Australije, naročito u vrijeme pandemije koronavirusa. Zahvaljujem zvaničnicima ministarstva unutrašnjih poslova i granične policije koji rade svakodnevno u interesu Australije“, navodi se u saopštenju.

Đokovićevi pravnici će odmah uložiti žalbu i ponovo ići na sud, kako bi suđenje počelo u subotu, a sve se riješilo u nedjelju, dan uoči starta Australijan opena.

U slučaju da ne Sud ponovo ne poništi ovu odluku i dosudi u korist srpskog tenisera, on će morati da napusti zemlju i prijeti mu tri godine zabrana ulaska u Australiju.

Turnir je na programu od 17. do 30. januara.

Najnovije vijesti

PROGNOZA VREMENA – 26 . JANUAR

25. januara 2022. 23:05

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 33286 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 14500 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 13915 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 13651 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 12785 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12260 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 12081 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 11968 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 10858 pregleda
%d bloggers like this: