U vodi iz slavina građana koji vodu dobijaju iz vodovoda „Breznica“insekti

    2 godine pre 1125 pregleda Izvor: PV Informer

Redakciji web portala „PV Informer“ obratili su se zabrinuti građani iz ulica Sutjeske,Bihaćke i Boljanićke, koji vodu za piće dobijaju iz gradskog vodovoda „Breznica“da se u čašama sa vodom nalaze insekti .

U vezi sa informacijama koje su pristigle od građana niske zone, koji vodu dobijaju sa vodovoda „Breznica“, Redakcija portala je kontaktirala nadležne iz D.o.o. „Vodovod“ i dobila informaciju da se takva pojava dešava svake godine u okviru navedenog Vodovoda u sušnom periodu, jer pumpe crpe vodu malog vodostaja , a ne posjeduju Pogon za prečišćavanje vode.Radnici Vodovoda su izašli na teren i uzeli uzorke vode koji će biti upućeni u laboratoriju u Užicu na ispitivanje.

Rukovodeći kadar u D.o.o „Vodovod“ je mnogo puta tražio od opštine Pljevlja da u Kapitalnom dijelu Opštinskog budzeta odvoji sredstva za izgradnju Pogona za prečišćavanje vode iz rijeke Breznice i jezera Otilovići da bi se konačno riješili česti problemi oko snadbjevanja grada vodom za piće.U medjuvremenu su, što im je zakonska obaveza obavjestili pljevaljsku epidemiološku i sanitarnu inspekciju o problemu koji se pojavio u ulicama niske zone iz vodovoda „Breznica“.

Redakcija portala je takođe kontaktirala Opštinsku sanitarnu inspekciju i dobila informaciju da su upoznati sa slučajem i da su uzeti uzorci vode radi ispitivanja. Iz sanitarne inspekcije tvrde da su kod zadnjeg ispitivanja vode, protekle nedelje, iz svih gradskih Vodovoda, kao i izvora u Vodicama i gradskoj fontani svi rezultati pokazali da je voda ispravna za piće.

U razgovoru sa direktorom Direkcije za razvoj i investicije opštine Pljevlja, Redakcija je saznala da je za izgradnju Pogona za prečišćavanje vode iz vodovoda „Breznica potrebno 1.450.000 eura, a da je za Pogon za prečišćavanje vode iz jezera Otilovići potrebno preko 4 miliona eura i da Opština nije u mogućnosti da bez podrške države i međunarodnih fondova finansira izgradnju ovih životnih projekata za građane Pljevalja.

Takođe je naveo da će u okviru planova Budzeta za opštinu Pljevlja za 2020. godinu pokušati da uz podršku sredstava iz državnog budzeta u iznosu od pola miliona eura i izdvajanjem sredstava iz lokalnog budzeta i iz IPA fondova doći do realizacije ovog veoma značajnog Kapitalnog projekta.

Redakcija portala“PV Informer“ je o zabrinutosti građana za svoje zdravlje iz navedenih ulica, obavjestila i predsjednika opštine Pljevlja, posebno zbog toga što se ovih dana javio povećan broj građana sa stomačnim tegobama, za šta Redakcija portala „PV Informer“ očekuje informacije iz Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, opšte Bolnice i Doma zdravlja u Pljevljima.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 19 . januar

18. januara 2022. 22:56

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 32855 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 14325 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 13727 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 13425 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 12576 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12224 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 11891 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 11779 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 10801 pregleda
%d bloggers like this: