U zimskom periodu primjetna sječa drveća u gradskim parkovima od strane nesavjesnih građana, kao i pričinjavanje štete na ukrasnom drveću

    3 meseca pre 954 pregleda Izvor: PV Informer

Radnici Zelenila svake godine prilikom obavljanja radnih zadataka u gradskim parkovima tokom zime primjete da nedostaje dosta stabala drveća, koje pojedini nesavjesni građani posjeku i koriste za grijanje svojih porodičnih objekata. Na trupcima koji ostanu posle krađe drveća, mogli su primjetiti tragove rada motorne pile i u dosta slučajeva i sjekire.

Takvi slučajevi su najviše zabilježeni u parku Vodice i u parku Stražica. Najviše su na udaru stabla bagrema i jasena.

Ovakvi slučajevi su svakako u nadležnosti prevashodno rada Komunalne policije. Takođe ovih dana primjetno je i pojačano paljenje trave i niskog rastinja na javnim i privatnim posjedima, što predstavlja veliku opasnost za društvenu i privatnu imovinu i ljudske živote.

Najnoviji slučaj uništavanja zelenih površina u gradu je i primjer pričinjene štete na ukrasnom drveću pored sportske dvorane. Uništavaju se ili otuđuju i klupe u gradskim parkovima, kao i korpe za smeće. Očigledno je da je potrebno da nadležni više pažnje usmjere na nadzor javnih površina i sprečavanje ovakvih slučajeva uništavanja društvene imovine.