“U životu nikad nisam bio nasilnik, jedino volim da zaštitim žene i nemoćno biće što sam tog dana i radio”

    11 mjeseci pre 281 pregleda Izvor: volimpodgoricu.me

Pred podgoričkim Osnovnim sudom završnim riječima okončan je postupak u predmetu protiv četvoro poslanika Demokratskog fronta Marine Jočić, Branka Radulovića, Milana Kneževića i Milutina Đukanovića, koji se terete za nasilničko ponašanje u holu Skupštine počinjeno 15. februara 2017, nakon što je parlament ukinuo imunitet liderima DF-a Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, pišu Dnevne novine

Zastupnica optužnog predloga, tužiteljka ODT-a u Podgorici Romina Vlahović u završnim riječima ostala je u cjelosti pri tom aktu, uz isticanje da je provedenim dokazima nesumnjivo utvrđeno da su okrivljeni izvršili djelo za koje se terete. Ona je tražila da ih sud glasi krivim i osudi u skladu sa zakonom, a njenim završnim riječima pridružila se i punomoćnica oštećenih, advokatica Ivana Durković.

Odbrana je u završnim riječima navela da je postupak politički proces, te da je u Skupštini i ranije bilo incidenata čak i težih a da niko nije procesuiran. Branioci i optuženi su bili saglasni da sud treba da donese oslobađajuću presudu. Postupajuća sutkinja Željka Jovović presudu će izreći 7. oktobra u 13 sati.

Prema navodima optužnice, Radulović je htio fizički da se obračuna sa poslanikom DPS-a Miodragom Radunovićem uhvativši ga za vrat, a poslanik Knežević se unio u lice poslaniku DPSa Miodragu Vukoviću. Milutin Đukanović, kako stoji u optužnici, uputio je teške riječi predsjedniku Administrativnog odbora Luiđu Škrelji na nacionalnoj osnovi, dok se poslanica Fronta Marina Jočić sukubila sa poslanicom DPS-a Aleksandrom Vuković.

Punomoćnica oštećenih, advokatica Durković je navela da krivicu Kneževića potvrđuje iskaz oštećenog Škrelje, koji je naveo da ga je Knežević vrijeđao po nacionalnoj osnovi govoreći mu “šiptaru jedan”, i prijeteći mu “polomiću ti i drugu nogu”. Durković je kazala da oštećeni ne postavljaju imovinsko pravni zahtjev.

Optuženi Knežević je kazao da bi na optuženičkoj klupi trebalo da se nađu svih 35 poslanika DPS-a i njihovi koalicioni partneri ukupno njih 42, jer su njemu i kolegi Mandiću skinuli imunitet i odredili pritvor.

“Naše reakcije su bile više nego kulturne, edukatorske i emancipovane. Mi smo tog dana branili Ustav i zakone, sve bih isto opet uradio. Ponavljam da sam Škrelji rekao da će krivati na drugu nogu, u smislu da će ga stići Božja kazna. On nije bio spreman da se zakune u svoju djecu da sam mu rekao “p**ka”, što je tvrdio u iskazu”, kazao je Knežević.

Kako je dodao, da je želio da se obračuna ne bi ga niko zaustavio.

“Od Škrelje bi ostale naočare, od Radunovića kravata, od Miška Vukovića šiške, a od Aleksandre kapica”, naveo je on, dodajući da ako je nečiji život opterećen onda je to poslanika DF-a.

Na kraju je istakao da, osim oslobađajuće presude, očekuje da Tužilaštvo odmah pokrene postupak protiv oštećenih zbog lažnog svjedočkog iskaza. Optuženi Đukanović potvrdio je da je vrijeđao Škrelju, što mu je bio i cilj, ali nije na nacionalnoj osnovi. Optužena Jočić nije željela da iznosi završne riječi, uz pojašnjenje da smatra da i sud radi pod pritiskom. Optuženi Radulović je u završnim riječima kazao da je proces besmislen i apsurdan.

“U Boga se kunem da od toga ništa nije bilo. Za mene je svaki put stres kad treba da dođem na suđenja. U životu nikad nisam bio nasilnik, jedino volim da zaštitim žene i nemoćno biće što sam tog dana i radio”, kazao je Radulović.

Dnevne novine

Najnovije vijesti

SPOMENIK U KRUPICAMA

11.08.2020 23:27

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6323 pregleda