UBISTVO BOGDANA MILIĆA: Pucali Pero Laličić i Lazar Nedović, oružje nabavio Mitar Marković?

    2 godine pre 1635 pregleda Izvor: volimpodgoricu.me

I Pero Laličić direktno je učestvovao u ubistvu Bogdana Milića i ranjavanju još tri osobe 11. juna, na terasi cetinjskog kafea “Portun”.

U proširenoj naredbi za sprovođenje istrage, navodi se da su na Milića i ostale pucali Laličić i Lazar Nedović, a iz oružja koje im je predao Mitar Marković.

Nedović i njegovi sugrađani Mošo Paović i Žarko Pejaković uhapšeni su u julu zbog sumnje da su dio kriminalne organizacije koja je planirala i izvršila ubistvo Milića.

Dvadesetak dana kasnije još tri osobe su osumnjičene da su učestvovale u ubistvu na Cetinju – da bi sredinom avgusta bili uhapšeni Mitar Marković (25) i dvadesetogodišnji Laličić.

U dokumentu Specijalnog državnog tužilaštva navodi se da su 11. juna, u Bulevaru crnogorskih junaka na Cetinju, Laličić i Nedović zajedno pokušali da liše života više osoba, u čemu im je sa umišljajem pomogao Marković – “stavljanjem na raspolaganje sredstva za izvršenje krivičnog djela”.

Navodi se da je Marković, od nepoznatog pripadnika kriminalne organizacije, nabavio ilegalno vatreno oružje – pištolja marke “browing” i pištolj marke “stayer magnicler”, bez serijskog broja i predao ga Laličiću i Nedoviću.

Navodi se da su ova dvojica tog dana dobila informaciju da se meta nalazi u lokalu “Portun”: “Nakon toga su, uz prethodno pribavljene maske… i oružjem dobijenim od Marković Mitra… došli Ulicom Baja Pivljanina do UO ‘Portun’, gdje su na terasi istog, okrivljeni Nedović iz pištolja ‘štajer’, a osumnjičeni Laličić iz pištolja “browing”, ispalili više projektila prema oštećenom Milić Bogdanu, nanoseći mu više tjelesnih povreda, usljed kojih je nastupila smrt”, piše u Naredbi o proširenju istrage.

Navodi se i da su tada više hitaca ispalili prema Draganu Vušuroviću, Goranu Vušuroviću i Marku Vujačiću, “u namjeri da ih liši života, nanoseći im tjelesne povrede… da bi nakon toga, Nedović Lazar zajedno sa osumnjičenim Laličić Perom napustio lice mjesta i uputio se ka svom stanu u naselju Gipos”, piše u aktu SDT-a.

U prvoj Naredbi o sprovođenju istrage, konstatovano je da je Nedović ostavio DNK trag na čauri koju su policijski inspektori pronašli nakon ubistva Milića.

Sada piše da su njegov i trag Laličića pronašli i na oružju kojim je izvršeno krivično djelo “kao i na garderobi koju su izvršioci koristili prilikom izvršenja krivičnog djela”, piše u naredbi koju potpisuje specijalni tužilac Saša Čađenović.

Ubijeni Milić nije sjedio za stolom sa trojicom ranjenih Cetinjana.
On je bio na optuženičkoj klupi tokom sudskog procesa za ubistvo Nemanje Medina – istovremeno kada su Vladimir Ulama i Darko Mijović oslobođeni optužbi da su ubili tog Petrovčanina, i on je oslobođen krivice da im je pomagao u skrivanju nakon zločina.

Mijović je početkom maja likvidiran u njemačkom gradu Forst.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 19 . januar

18. januara 2022. 22:56

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 32853 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 14324 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 13726 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 13425 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 12575 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12224 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 11890 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 11778 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 10801 pregleda
%d bloggers like this: