Učenicima O.Š. „Mihailo Žugić“ u Odžaku održano predavanje kroz projekat „Edukacija mladih o prevenciji i zaštiti od požara“

    2 godine pre 209 pregleda

Danas je učenicima O.Š. „Mihailo Žugić“ u Odžaku održano predavanje na temu „Edukacija mladih o prevenciji i zaštiti od požara“. Današnje predavanje je treće u nizu koja su projektom NVU „PV Informer“ planirana da se održe u sedam Osnovnih škola za djecu uzrasta od šestog do devetog razreda na teritoriji naše opštine.

Pored učenika O.Š. „Mihailo Žugić“ predavanja će biti održana i učenicima seoskih osnovnih škola u Kosanici i Boljanićima te gradskim osnovnim školama „Salko Aljković“ i „Boško Buha“. Predavanja su u prethodnom periodu održana učenicima O.Š. “Mataruge” i O.Š. “Ristan Pavlović”.

Projekat “Edukacija mladih o prevenciji i zaštiti od požara” ima za cilj da se kroz edukativna predavanja (radionice) poveća i ujedno promoviše značaj zaštite od požara. Ovim projektom se želi uticati na svijest mladih odnosno učenika sa područja opštine Pljevlja o značaju zaštite životne sredine i negativnim posljedicama koje uzrokuju pojave požara u šumama, odnosno u prirodi.

Partner na projektu NVU „PV Informer“ je Služba zaštite i spašavanja opštine Pljevlja a projekat finansira MUP-Direktorat za vanredne situacije od sredstava fonda sredstava za zaštitu i spašavanje koji je ustanovljen izmjenama Zakona o zaštiti i spašavanju 2017. godine.

Glavne aktivnosti projekta “Edukacija mladih o prevenciji i zaštiti od požara” su:

– Izrada brošura o zaštiti i prevenciji od požara;

– Posjeta osnovnim školama na seoskom i gradskom području i održavanje predavanja (radionica) učenicima o prevenciji i zaštiti od požara, kao i štetama koje požari izazivaju;

– Posjeta učenika osnovnih škola sa gradskog i seoskog područja Službi zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja;

– Nabavka zaštitnih (specijalnih) čizama za pripadnike Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja.

Predviđeno je da realizacija projekta traje četiri mjeseca.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6797 pregleda