Udarne rupe na uličnim šahtama predstavljaju problem za vozače motornih vozila

    1 godina pre 382 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA –

Radovi na zamjeni hidrotehničke infrastrukture u Ulici Treće sandžačke brigade i dijelu Volođine ulice u Pljevljima su urađeni 2015 godine. Tom prilikom ugrađen je veliki broj šahti i slivnika, koji ove zime već pokazuju znake propadanja. Udarne rupe oko pojedinih oštećenih šahti predstavljaju problem vozačima motornih vozila.

Foto : Ulica Volođina

U navedene dvije ulice već postoje šahte koje su značajno oštećene i oko kojih se vidi armatura. Oko mnogih šahti već postoje i ulegnuća i napukline u asvaltu.

Foto : Ulica Treće sandzačke

Iz lokalnog preduzeća „Vodovod“ koje je proteklih godina radilo poslove oko sanacija oštećenih šahti je dobijena informacija, da bi se sanirala oštećenja potrebno je da zahtjev za sanaciju uputi Sekretarijat za stambeno komunalne poslove, saobraćaj i vode opštine Pljevlja.

Foto : Volođina ulica

Građani već drugu godinu ukazuju i na problem ivičnjaka koji je na dijelu asvaltne površine i koji siječe gume na vozilima u uskoj ulici iza zgrade Skupštine opštine, ali nadležni u navedenom sekretarijatu uporno izbjegavaju da riješe problem.

Foto : Ulica iznad ulaza u gradsku pijacu

Lokalno preduzeće „Vodovod“ je u jesen prošle godine izvršilo rekonstrukciju vodovodne mreže u Mojkovačkoj ulici i tom prilikom je uklonjen usporivač brzine, koji je tu postavljen od strane nadležnog sekretarijata. Iako su prije više mjeseci radovi u Mojkovačkoj ulici završeni, usporivač brzine nije vraćen na mjesto gdje se nalazio prije početka izvođenja radova iako je to bila obaveza.

Foto : Mojkovačka ulica

Iz nadležnog sekretarijata tvrde da je usporivač brzine trebao biti vraćen posle završetka radova i na tome će narednih dana raditi. Istovremeno planira se i nabavka usporivača brzine u Kovačkoj ulici u naselju „Sarajka“.

Foto : Kovačka ulica

Takođe će se izvršiti promjena saobraćajnog znaka na prilazima školi „Boško Buha“ zbog opravdane žalbe građana, pa će umjesto saobraćajnog znaka da je u ulici na prilazima školi zabranjeno zaustavljanje i parkiranje, biti postavljen znak zabranjeno parkiranje.

Foto : Ulica na prilazu školi „Boško Buha“