Uhapšen policajac zbog sumnje da je dio kriminalne grupe

    11 meseci pre 567 pregleda Izvor: pobjeda.me

Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) uhapsilo je službenika Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, čije ime je poznato redakciji, dok se za još najmanje dvojicu njegovih kolega prikupljaju dokazi da su bili dio kriminalne organizacije, potvrđeno je iz više izvora bezbjednosnih službi.

Prema informacijama, istražitelji imaju spremne naloge za pretrese i hapšenja još nekoliko službenika policije. Akcijom je rukovodilo Specijalno tužilaštvo, koje će, kako se očekuje, danas saopštiti rezultate ove akcije.

Istražitelji Specijalnog tužilaštva u saradnji sa inostranim kolegama, a na osnovu forenzičkog vještačenja Skaj aplikacija, otkrili su identitete službenika UP, bliskih Ljubu Miloviću, za kojim je prošle godine raspisana potjernica. Izvori iz istrage navode da je riječ o službenicima policije sa kojima je Milović u kumovskim odnosima.

Pojašnjeno nam je da su istražitelji već jedno vrijeme imali određena saznanja o ulogama policajaca u ilegalnim poslovima, da je ključno bilo razbijanje šifre lažnih identiteta sa Skaj aplikacije, ali su morali da prikupe još dokaza kako bi potkrijepili sumnje i došli do dokaza.