Uhapšeno osam policajaca zbog primanja mita i krrijumčarenja ljudi

    2 sedmice pre 668 pregleda Izvor: vijesti.me

Osam policajaca i troje građana uhapšeno je zbog primanja mita, davanja mita i krijumčarenja ljudi, saopšteno je Vijestima iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP). 

Slobode su lišeni policijski službenici G.Z., S.M., M.Lj. i O.M. (Centar bezbjednosti Nikšić), policijski službenici T.L. i B.V. (Odjeljenje granične bezbjednosti H.Novi), policijski službenik P.I. (Odjeljenje bezbjednosti Kotor), policijski službenik – pripravnik D.N. (Centar bezbjednosti Budva), kao i građani Đ.N., M.Z. iz Nikšića i B.V. iz Herceg Novog.

„Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova je, u koordinaciji sa postupajućim državnim tužiocem Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, realizovalo operativnu akciju koja je sprovođena u prethodnom višemjesečnom periodu i bila usmjerena na otkrivanje nezakonitog postupanja policijskih službenika u vršenju policijskih poslova i primjeni policijskih ovlašćenja“, rečeno je iz MUP-a.

Oni su objasnili da je na osnovu utvrđenih činjenica i dokaza koji su ukazivali na nezakonito postupanje policijskih službenika, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije je Višem državnom tužilaštvu Podgorica podnijelo Izvještaj – krivičnu prijavu protiv 10 policijskih službenika: „zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili više krivičnih djela primanje mita iz čl.423 Krivičnog zakonika Crne Gore, zloupotreba službenog položaja iz čl.416 Krivičnog zakonika Crne Gore i nedzvoljeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi iz čl.405 Krivičnog zakonika Crne Gore, kao i protiv 5 građana (3 crnogorska i 2 strana državljanina), zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela davanje mita iz čl.424 Krivičnog zakonika Crne Gore i podstrekavanje na izvršenje krivičnog djela primanje mita iz čl.423 Krivičnog zakonika Crne Gore.“

Iz MUP-a su saopštili da je danas po nalogu Višeg državnog tužilaštva Podgorica Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije, uz logističku podršku i saradnju sa nadležnim organizacionim jedinicama Uprave policije, preduzelo niz mjera i aktivnosti koje su rezultirale lišenjem slobode osam policijskih službenika i tri građanina koji su, nakon toga, privedeni postupajućem državnom tužiocu.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 8. mart

7. marta 2021. 18:51

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 16098 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8200 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7355 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7023 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7020 pregleda