Uništeno preko dvije tone droge

    2 meseca pre 140 pregleda Izvor: RTCG

U nikšićkoj fabrici  „Javorak“ danas je uništeno preko dvije tone ranije oduzetih narkotika.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić prisustvovao je danas uništavanju narkotika i tom prilikom poručio da današnja akcija najbolje govori o posvećenosti MUP-a i drugih nadležnih institucija borbi protiv trgovine drogom.

foto: MUP CG

Svakako, kako je saopštio,  rezultat je i dobre koordinacije među institucijama  koje su zadužene za sprovođenje aktivnosti potrebnih za preuzimanje i uništenje navedene količine droge – Uprave za katastar  i državnu imovinu, Ministarstva unutrašnjih poslova/Uprave policije, Ministarstva zdravlja, Agencije za zaštitu životne sredine i Višeg suda u Podgorici.

Adžić je istakao da Crna Gora u kontinuitetu bilježi rezultate kada je u pitanju borba protiv krijumčarenja narkotika i ti napori su, kako kaže, prepoznati od međunarodnih partnera.
“Pokazujemo da smo kredibilan partner kojem se vjeruje, imamo ojačanu policijsku saradnju sa državama regiona i EU, a u narednom periodu pred nama je još izazova, koje ćemo, uvjeren sam, uspješno prevazilaziti”, poručio je ministar.

Kako je naveo uništavanje trajno oduzetih narkotika jedna je od značajnih aktivnosti kada je u pitanju borba protiv kriminaliteta, a obaveza je ne samo MUP-a već i države da u kontinuitetu jača mehanizme koji će smanjiti rizike od zloupotrebe droge.

Današnjem uništavanju droge  prisustvovali su i ministar bez portfelja Zoran Miljanić, direktor Agencije za zaštitu životne sredine Milan Gazdić, državni sekretar Mup-a Mersudin Gredić, v.d.generalnog direktora za zaštitu i spašavanje Mup-a Miodrag Bešović i v.d.generalnog direktora za bezbjednosno – nadzorne poslove Mup-a Zoran Kujović.Aktivnost su obezbjeđivali pripadnici posebne jedinice policije i krimi-tehnike Centra bezbjednosti Podgorica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

PV Informer
%d bloggers like this: