UP: Jedanaestogodišnjak osumnjičen za lažnu dojavu o bombi u OŠ u Budvi

    2 godine pre 292 pregleda Izvor: RTCG

Lažnu dojavu o bombi u Osnovnoj školi „Stefan Mitrov Ljubiša“ u Budvi poslao je, kako sumnja policija, jedanaestogodišnji dječak, saopšteno je iz Uprave policije. Pošto dječak ne podliježe krivičnoj odgovornosti, o slučaju će, po odluci tužoca, biti upoznata škola i Centar za socijalni rad.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su tokom istrage utvrdili da je  mejl o postavnjenoj bombi u prostorijama škole poslao dječak.

“Službenici Tima za protivdiverzionu zaštitu su izvršila pregled prostorija škole i dvorišnog dijela, kojom prilikom je utvrđeno da je dojava bila lažna”, podsjećaju iz policije.  

Nakon identifikacije djeteta koje je poslalo mejl sa lažnom dojavom, policija je prikupila obavještenja od njegovih roditelja. 

“Obaviješten je nadležni državni tužilac koji se izjasnio da dječak zbog uzrasta ne podliježe krivično pravnoj odgovornosti.
Policija će o svemu navedenom upoznati školu i Centar za socijalni rad, radi preduzimanja radnji iz dijela njihovih nadležnosti”, kazali su iz Uprave policije.