UP: Niko iz policije nije sugerisao da se sastanak PES-a u Baru ne održi, pogotovo ne iz razloga bezbjednosti

    10 meseci pre 331 pregleda Izvor: dnevno.me

Foto: UP –

Upravi policije, niti Odjeljenju bezbjednosti Bar, nije prijavljeno održavanje bilo kojeg javnog skupa, niti sastanka u organizaciji Pokreta Evropa sad, kao ni protesta građana koji bi se eventualno mogao organizovati tim povodom, saopšteno je iz Uprave policije.

Na osnovu saznanja do kojih su došli, da je moguće da će se u hotelu „Princess“ u Baru održati skup Pokreta Evropa sad, službenici policije su, kako navode, preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kako bi ispratili nenajavljeni događaj, kao i u svim sličnim slučajevima, u skladu sa Zakonom.

„Iz nama nepoznatih razloga, ovaj skup nije održan, niti su najavljeni gosti dolazili u hotel „Princess“. Samim tim, niko od starješina Uprave policije nije na bilo koji način imao službenu komunikaciju sa predstavnicima Pokreta Evropa sad, niti je u zvaničnoj formi sugerisao da se isti ne održi, pogotovo ne iz razloga bezbjednosti, niti je za time bilo opravdanog povoda.
Nezvanični vidovi komunikacije, koji se pominju, ako ih je bilo, nisu nam poznati, niti bismo ih komentarisali“, navode iz Uprave policije.