Upoznajte najbogatiju ženu koja je bogatstvo sama zaradila

    8 mjeseci pre 441 pregleda

Najbogatija žena na svijetu koja je svoje bogatstvo sama zaradila, a nije ga naslijedila, svoju karijeru je zapravo počela radom u fabrici za 16 dolara mjesečno.

Nakon četiri godine provedene u fabrici, Vu Jajun je odlučila da promijeni svoju inženjersku profesiju i počela je za kineske novine da piše o nekretninama.

Kada je napokon mogla da kupi svoj prvi stan, susrela se s nizom problema poput nedostatka gasa u stanovima, lošeg osvjetljenja ili pak problema s liftom u zgradi, piše Novac.hr.

To ju je podstaklo da sa svojim tadašnjim suprugom osnuje Longfor Properties, kompaniju koja se bavi prodajom nekretnina.

Prvu rezidencijalnu nekretninu kompanija je prodala 2007. godine i to za 157 dolara po metru kvadratnom, što je u to vrijeme bilo čak dvostruko više od prosječnog prihoda s kojim je jedno kinesko domaćinstvo na mjesečnom nivou raspolagalo.

Uz to, Longfor je i jedan od pokretača šoping centara u Kini. Sjedište kompanije je u Hong Kongu, a posluje u 47 gradova širom zemlje.

Jajun je danas prema Blumbergovom indeksu milijardera najbogatija žena na svijetu sa bogatstvom 8,3 milijarde dolara koje je sama zaradila.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 5986 pregleda