Upozorenje MUP-a: U četvrtak NEVRIJEME, apel da se preduzmu mjere

    2 sedmice pre 459 pregleda Izvor: kolektiv.me

Na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, za četvrtak očekuju se jaka ciklonska aktivnost i  nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, lokalno na udare olujnim južnim vjetrom.

„U centralnim i južnim predjelima očekuje se obilna količina kiše. Intenzivne padavine i obilna količina kiše očekuju se naročito u popodnevnim i večernjim satima, a potencijalno su moguće kratkotrajne olujno-grmljavinske vremenske nepogode.

Zbog obilne količine kiše i velikog priliva vode, jakog-olujnog južnog vjetra, potencijalno su moguće i određene posljedice u centralnim, južnim i primorskim predjelima“, navode iz MUP-a.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a izdaje upozorenje sa ciljem podizanja operativne spremnosti nadležnih organa u sistemu zaštite i spašavanja, dok se građani pozivaju da prilagode svoje aktivnosti najavljenoj meteorološkoj situaciji, a ostali subjekti da preduzmu neophodne mjere i radnje kako bi se izbjegla potencijalna šteta.

Svi nadležni subjeki sistema zaštite i spašavanja će za pomenuti period podići nivo operativne spremnosti za odgovore u ovakvim situacijama.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6813 pregleda