„Molimo UP da angažuje patrolu u krugu KCCG, naročito ispred Urgentnog centra“

    1 mesec pre 313 pregleda Izvor: PV INFORMER
FOTO: KCCG

Klinički centar Crne Gore (KCCG) iniciraće razgovore sa Upravom policije da još jednom, shodno svojim mogućnostima, razmotri našu raniju molbu da svakog dana, a posebno u periodu od 22 sata do 6 sati, angažuje patrolu koja bi dežurala u krugu najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori sa fokusom ispred Urgentnog centra, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

„Broj incidenata sa licima koja pokušavaju nasilno da uđu u krug KCCG ne jenjava, zaposleni Službe zaštite su svakodnevno izloženi verbalnim ali i fizičkim napadima što je, nažalost, juče kulminiralo privođenjem i dva zaposlena ustanove u Upravu policije. U tom kontekstu i KCCG će svakako pokrenuti odgovarajuće interne procedure, ali, na duže staze, problem ne može biti riješen bez asistencije Uprave policije Crne Gore“, navode iz KCCG.

Cilj KCCG je, ističu, da obezbijedi nesmetano i efikasno pružanje zdravstvene zaštite svim građanima što nerijetko mogu da ugroze periferni problemi poput jučerašnjeg incidenta.

„Čvrsto smo uvjereni da će cijenjeni čelnici Uprave policije imati sluha za naš apel i da ćemo zajedničkim snagama naći način da stanemo na put ovom višegodišnjem problemu“, zaključuju u saopštenju iz KCCG.