Uprava policije: Vozači, oprez, stiže zahlađenje

    10 mjeseci pre 325 pregleda Izvor: CDM

Uprava policije apelovala je danas na vozače da budu oprezni, jer se  u narednim danima na području Crne Gore očekuje zahlađenje i promjena vremenskih uslova, koji mogu biti nepovoljni za odvijanje drumskog saobraćaja.

“Skrećemo pažnju vozačima, da najavljena meteorološka situacija, može dovesti do otežanog odvijanja saobraćaja, smanjene vidljivosti, ali i zastoja i vanrednih prekida u saobraćaju, pa i povećanog broja saobraćajnih nezgoda”, navode u crnogorskoj policiji.

Najavili su da će saobraćajna policija, kroz pojačano prisustvo i mobilnost na najfrekventnijim saobraćajnicama i kritičnim dionicama puta, nastojati da preventivnim aktivnostima doprinese nesmetanom i bezbjednom odbijanju saobraćaja, ali i pojačanom kontrolom učesnika u saobraćaju, posebno u dijelu posjedovanja zimske opreme, na putnim pravcima gdje je takva oprema obavezna u zimskim uslovima – snijeg, led ili poledica.

“Apelujemo na vozače, da uz dodatan oprez i strpljenje, vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, i da na put ne kreću bez propisane zimske oprema, obavezne za putnička i teretna motorna vozila”, poručuju iz Uprave policije.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6628 pregleda