URA: Regionalni klan prijeti Abazoviću, ako mu se nešto desi direktnu odgovornost snosi Veljović

    2 meseca pre 213 pregleda Izvor: cdm.me

Izvršni direktor GP URA Zoran Mikić kazao je da posjeduju informacije da jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi život lidera GP URA Dritan Abazovića i njegove porodice. U sve je uključen jedan crnogorski rezident, a regionalne i crnogorske službe rade na provjeri ovih informacija, rekao je on.

“Ne možemo reći sada odakle imamo te informacije”, rekao je Mikić, na vanrednoj konferenciji za medije.

Ako se Abazoviću nešto desi, dodaje, direktnu odgovornost snosiće direktor Uprave policije Veselin Veljović.

On je podvukao da se ne radi o crnogorskim, odnosno kotorskim kriminalnim klanovima.

“Nijedan kriminalni klan, formalni ili neformalni centar moći neće biti jači od države”, rekao je Mikić.

U pitanju su informacije do kojih su došli iz više nezavisnih izvora, koji nijesu povezani, pa je zato ozbiljnost prijetnji veća nego do sada, rekao je potpredsjednik URE Miloš Kontar.

“Mi imamo informacije i kao ozbiljna politička partija ne želimo da podižemo paniku, i optužujemo nekog čvrstih dokaza, zato ne možemo o imenima, ali želimo da sa javnosti podijelimo informaciju. Praktično od 30. avgusta prisutne su desetine prijetnji Abazboviću, ali ova je sada najozbiljnija”, istakao je Kontar, ne otkrivajući koji klan je u pitanju i ime pomenutog crnogorskog državaljnina.

Tražili procjenu bezbjednosti Abazovića

Mikić je rekao da su od Agencije za nacionalnu bezbjednost i Uprave policije tražili da urade procjenu bezbjednosti lidera GP URA.

“Na dopise upućene 3. septrembra do danas mi nismo dobili zvaničan odgovor”, rekao je Mikić. Nakon toga, dodaje, obavili su razgovore sa predstavnicima Agencije za nacionalnu bezbjednost.

“Imao sam više razgovora sa visokim funkionerom ANB-a Lukom Bulatovićem i pomoćnikom direktora Uprave policije Draganom Blagojevićem. Oni su me prije mesec dana obavijestili da ne posjeduju informaciju da neko želi da ugrozi imovinu ili bezbjednost Abazovića i njegove porodice. Oni kazali da se tada nijesu stekli uslovi da se njemu dodijeli status štićene ličnosti. On je od 30. avgusta imao više desetina, da ne kažem stotina prijetnji, na društvenim mrežama, putem telefona, a imali smo i slučajeve da su blizu njegovog mjesta prebivališta primijećena sumnjiva lica”, istakao je Mikić.

Najnovije vijesti

Jak zemljotres pogodio Kipar

21. januara 2021. 18:04

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13483 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8037 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7211 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6770 pregleda

Kupiću vodenicu i vratiti je crkvi

19. juna 2020. 6534 pregleda
%d bloggers like this: