Uskoro opštinska isplata finansijske pomoći ženama sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Pljevlja

    2 meseca pre 1334 pregleda Izvor: PV Informer

Na predlog predsjednika Opštine Pljevlja dr Darija Vraneša u martu je usvojena Odluka o jednokratnoj finansijskoj pomoći ženama sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Pljevlja. Na osnovu ove Odluke sve žene koje se nalaze na evidenciji Biroa rada Pljevlja dobiće po 30 evra.

Redakcija portala „PV Informer“ je od nadležnih iz opštine Pljevlja dobila informaciju da je odluka prije nekoliko dana objavljena u Službenom listu Crne Gore i da je potrebno da prođe 8 dana od objave u Službenom listu da bi se odluka mogla sprovesti u skladu sa zakonom.

Zavod za zapošljavanje Crne Gore-Područna jedinica Pljevlja je opštini Pljevlja dostavio spisak na kome je 1317 žena koje su evidentirane u dokumentaciji Biroa za zapošljavanje.

Već u ponedeljak bi nadležni u opštini u saradnji sa Sekretarijatom za finansije opštine Pljevlja trebali da utvrde vrijeme i način na koji će se vršiti isplata novca.

Foto: PV Informer –

U vezi nove prakse da se za 8 mart praznik žena uruči jednokratna finansijska pomoć ženama koje se nalaze na evidenciji Zavoda za nezaposlena lica, predsjednik opštine dr Dario Vraneš je tom prilikom izjavio :

„Do sada se niko nikada nije sjetio da povodom Osmog marta uruči nezaposlenim damama skroman poklon. Ako želimo da budemo demokratsko društvo, ako želimo da budemo pravdoljubivi, ako želimo socijalnu ravnopravnost, moramo razmišljati o svim kategorijama našeg društva. Nepravedna bi bila odluka da su sve dame zaposlene u Opštini Pljevlja dobile po 200 evra, dok pripadnice ljepšeg pola koje su nezaposlene ne dobiju ništa, naveo je Vraneš“.

Iz opštine Pljevlja je najavljeno da će datum početka isplate novca biti blagovremeno najavljen u medijima, da bi korisnice jednokratne finansijske pomoći opštine Pljevlja mogle blagovremeno dobiti opredeljena novčana sredstva.