Ustavni sud odbio žalbe CGA i liste „La casa de papel“

    11 meseci pre 367 pregleda Izvor: dnevno.me

Ustavni sud odbio je žalbe političke partije Crnogorska građanska akcija i grupe birača „La casa da papel – kuća od papira“, navodeći da su obje žalbe na rješenje Državne izborne komisije neosnovane, saopšteno je iz tog suda.

Jednoglasnu odluku su na današnjoj sjednici donijeli sudije Snežana Armenko, Dragana Đuranović, Milorad Gogić, Desanka Lopičić i Momirka Tešić.

Podsjetimo, Crnogorska građanska akcija i grupa građana „La casa de papel – kuća od papira“ podnijeli su žalbe nakon što je Državna izborna komisija odbila njihove liste za predstojeće parlamentarne izbore. 

„Ustavni sud je u predmetu U-VII broj 13/23 donio odluku o odbijanju žalbe političke partije Crnogorska građanska akcija, podnosioca izborne liste „CGA- istinom do boljeg društva“, izjavljene protiv rješenja Državne izborne komisije br.643/9 od 21. maja 2023. godine, kao neosnovane. Ustavni sud je u predmetu U-VII broj 14/ 23 donio odluku o odbijanju žalbe grupe birača „LA CASA DE PAPEL- KUĆA OD PAPIRA“, podnosioca izborne liste „GLASAM ZA SEBE“, izjavljene protiv rješenja Državne izborne komisije broj 623/10 od 21. maja 2023. godine, kao neosnovane“, navodi se u saopštenju.

Za predstojeće parlamentarne izbore podnijeto je 17 izbornih lista, a Državna izborna komisija prihvatila je 15.

Državna izborna komisija će sjutra u staroj zgradi Vlade žrijebanjem utvrditi redosljed na zbirnoj izbornoj listi.