Mali Oglasi
EXIT

Uveče je postala mis Engleske, a već ujutru je obukla bijeli mantil i otišla među pacijente

  • 4 mjeseca pre
  • 166 pregleda
  • Izvor: standard.co.me

Za 24 sata Baša Mukerdži (23) doživjela je dva veoma uzbudljiva, a različita trenutka. Ona je prvo sa velikim nestrpljenjem čekala da vidi da li je osvojila titulu Mis Engleske, a ubrzo pošto je na glavu stavila krunu, morala je da se pripremi za prvi dan na poslu u klinici u Bostonu.

To joj je prvi posao nakon diplomiranja na univerzitetu u Notingemu.

 Ne znam oko čega sam bila nervoznija. Zbog toga što mi je bio prvi dan na poslu za koji sam studirala pet godina ili zbog izbora za mis. Kada sam pobijedila na izboru za mis Engleske, bila sam u šoku i nisam mogla da vjerujem. Bila sam u potpunoj nevjerici – kaže ona za Radio 1 Njuzbit.

Baša nije željela da se novi posao preklapa sa titulom Mis Engleske – ali je tako ispalo.

– Otišla sam prvi dan u kantinu da doručkujem i jedna gospođa me je prepoznala. Pitala me je kako sam prošla na takmičenju. Odgovorila sam joj i ona je skočila od sreće – opisala je prvi radni dan Baša. 

Za njom je nekoliko napornih godina – zbog studija i mnogo takmičarskog duha.

– Nakon što sam završila srednju školu, zaključila sam da sam previše dosadna osoba. Sve što sam radila bilo je učenje. Mnogo sam voljela da učim. Želela sam da radim nešto novo, nešto drugačije i da dodam nešto u život – rekla je u intervjuu Baša.

Oduvijek je voljela umjetnost, pa je osnovala plesnu grupu. Kroz te kontakte upoznala se sa svijetom mode. Kaže da joj je dosta ljudi predlagalo da učestvuje na takmičenju za izbor za mis Indije 2015.

Bila sam na sredini prve godine medicinske škole, tako da sam se previše uplašila da odem na mesec dana u Indiju i napustim obrazovanje – pa sam odbila – priča Baša.

Godinu dana kasnije, odlučila je da učestvuje na nekoliko takmičenja, ali je smatrala da su nisu poštena i da su slabo organizovana. Nakon pauze, pratioci na društvenim mrežama su je 2017. nagovorili da se vrati takmičenju. Dvije godine kasnije, diplomirala je i proglašena je za Mis Engleske.

Onima koji žele da imaju različite karijere, ova lepotica poručuje da samo treba da prave fizički spisak obaveza.

(Telegraf.rs/BBC)

Copyright © 2019 PV Informer. Sva prava zadržana.