Uvjerenja koja nam ne daju da živimo onako kako bismo željeli

    9 mjeseci pre 203 pregleda

Top 5 uvjerenja koja nas sprečavaju da živimo naš najbolji život uključuju:

1.) Nije važno voljeti sebe

Voljeti sebe je jedno od najvažnijih stvari koje možemo učiniti kako bismo živjeli život u njegovom punom potencijalu.

Voljeti sebe ne znači samo površno se maziti materijalnim predmetima, priuštiti sebi dan za sebe, već znači svim srcem prihvatiti, cijeniti sebe i izraziti zahvalnost što se svaki dan nalazite u svom tijelu.

Dakle, mnogi od nas sebe stavljaju na zadnje mjesto, svi drugi su im važniji.

U redu je davati, ali najvažnije je sebe staviti na prvo mjesto, to je zdrava i svjesna stvar koju možete učiniti, jer kako bi uistinu mogli dati, morate prvo biti ono što dajete.

2.) Ja sam kažnjen zbog pogrešnih izbora i nagrađen zbog onih dobrih

Pojam “dobrog” i “lošeg” je iluzija koju koristimo kako bi opravdali određene stvari u društvu. Bog, Svemir, Izvor (kako god to želite nazvati), ne sudi, nego samo reaguje i odražava natrag vaše vlastite vibracije.

“Svemir vas ne kažnjava niti vas blagosilja. Svemir odgovara na vibracijski stav koji emitujete”, rekao je Abraham Hiks,

To znači da nije toliko bitno ono što radimo u životu, već je bitna naša energija koja stoji iza toga. Kakvu god energiju šaljemo u svemir, upravo to je ono što ćemo dobiti natrag.

Zaboravite “loše” i “dobro”, kao da su samo etikete, mi češće reagujemo iz jezgra mjesta ili straha ili ljubavi. Kada reagujemo strahom, Svemir odgovara istom mjerom, kada reagujemo s ljubavlju, Svemir odgovara na isti način, prenosi Atma.

3.) Ja nisam dovoljan

Mi smo uvijek svoji najgori neprijatelji. U stvari, kada bi polovina nas obratila pažnju na zlostavljanje koje si serviramo na dnevnoj bazi, mi bi bili šokirani.

Misli poput – “Ja sam tako debela” ili “Ja to ne mogu” ili “Ja nisam dovoljno dobar”, često mogu proći neotkriveno, ali mi ih podsvjesno čujemo, a one utiču na nas bez obzira jesmo li mi toga svjesni ili ne.

Razumijevanje i spoznaja da ste dovoljno dobri i savršeni, upravo onakvi kakvi jeste, je vrlo oslobađajući osjećaj, onaj koji će vam pomoći da živite svoj život u potpunosti. Već imate sve što bi trebalo, to sve živi u vama, a zatim se izražava spolja.

4.) Biću sretan kada …

Kada vežete svoju sreću za ishod nekog događaja ili situacije, to će uzrokovati situaciju u kojoj zauvijek jurite sreću, umjesto da uživate i živite je svaki dan. Srećni ljudi su oni koji su naučili biti srećni u sadašnjem trenutku, umjesto da čekaju da se nešto desi.

Istinska sreća proizlazi iznutra, nikakva fizička situacija ne može je proizvesti. Fokusirajte svoju energiju na sadašnji trenutak i nađite sreću u svemu što jeste – to je jedini način da budete istinski i vječno srećni.

5.) Moram tražiti svoju svrhu

Vaša svrha nije nešto što vas čeka na vrhu ogromne planine, vaša svrha je već u vama i što se više uskladite s istinskom suštinom sebe, to će se više vaša svrha otkrivati. Otkrivanje svoje svrhe je jedna od najboljih stvari koje možemo doživjeti u životu, ali to nije nešto što zahtijeva mapu.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6064 pregleda