Uznemirujuće fotografije: Beograđanke unakažene u salonu ljepote; Kao žrtve požara smo

    1 mesec pre 756 pregleda Izvor: nova.rs

Zastrašujuće fotografije unakaženih žena u Srbiji kruže društvenim mrežama. Sve one su poslije takozvanih brazilskih estetskih zahvata dobile strašne kraste, opekotine i ožiljke koji ne prolaze. Jedna od njih za portal Nova.rs priča da su doživjele toliki pakao da sada pravdu traže na sudu.

“Kad su nas ljekari poslije svega vidjeli, kazali su nam da su opekotine kao poslije požara”, počinje priču Beograđanka koja je imala veliku nesreću sa laserskim smanjivanjem nosa. Ona je sa još četiri žene koje su prošle isto napravila Instagram stranicu na kojoj objavljuju fotografije unakažene izgorjele kože sa krastama, a sve kako bi upozorile druge.

“Sve mi smo za Olgicu Markanović saznale preko Instagrama gdje je ona objavljivala snimke zahvata, ali i preko jedne naše popularne pjevačke zvijezde koja ju je reklamirala na društvenim mrežama. Takođe, vidjele smo da je Olgica prije dvije godine proglašena za preduzetnicu godine. Vidjele smo i snimke žena koje su pričale da su zadovoljne poslije njenih tretmana, ali nijedna od nas tada nije obratila pažnju na to da su snimci zamagljeni i da su korišćeni filteri”, sjeća se ova nesrećna žena kako je sve počelo protekle jeseni.

Međutim, ispostavilo se, kako kaže, da su te navodne preporuke – sasvim pogrešne. Umjesto da radi lasersko smanjivanje nosa kao što je objašnjavala na Instagramu, Olgica Markanović je, kako kaže, radila tretman plazma pjenom.

“Problem je što prema zakonu u Srbiji taj zahvat može da radi samo ljekar ili medicinsko osoblje, i to u specijalizovanoj ustanovi. Mi smo tek poslije saznale da ona uopšte nije ljekar, kako se predstavljala. Problem je i što je ona obučavala druge da rade taj ‘tretman’”.

Ova Beograđanka kaže i da se tretman plazma pjenom radi na par milimetara razmaka i da mora da ga radi stručnjak, baš da ne bilo neželjenih posljedica.

“Ne skida se cio epiderm, ne skidaju se četiri sloja kože kao što je ona svima nama radila. Dakle, ja sam otišla na lasersko smanjivanje nosa i platila tretman oko 1.700 eura. Cijena tretmana kod nje je inače okvirno 1.000-2.000 eura. A dobila sam sprženo lice, ožiljke koji će mi ostati.”

Ožiljci do kraja života

Priča da je već tokom samog tretmana bilo jasno da nešto nije u redu, ali ona nije bila sasvim svjesna toga.

“Boljelo je kao đavo, a oporavak je bio još gori. I dan-danas se oporavljam jer taj atrofirani ožiljak i dalje boli. A odmah nakon tretmana, kad su spale kraste, vidjela sam da su ostali ožiljci. Na sve to, ona je kazala da treba da dođem na korekciju. I nakon te korekcije, kad su spale kraste za 15 dana, ožiljak je bio još veći. Nakon toga sam se obratila advokatu i sudskom vještaku. I on i dermatolog su rekli za mene i druge žene da smo prošle kao kroz požar. Ona nam je trajno uništila epiderm toliko da ćemo biti sklone kanceru jer naša koža na tom dijelu više nema zaštiti sloj. Ti ožiljci će nam biti vidljivi do kraja života i mogu da se saniraju samo 70 odsto.”

“Sve nas je više i odlučile smo da uradimo nešto. Čule smo da ona ima jaku zaleđinu, ali nastavljamo borbu, mada nam je prijetila da je ne tužimo, što porukama, što pozivima. Žene treba da znaju da ne vjeruju preporukama sa društvenih mreža, posebno sa Instagrama. Takođe, ja sam prethodno vidjela bar 20 žena koje su operisali plastični hirurzi i to ni na šta ne liči. Zato neka ne rade nikakav estetski zahvat, ni hirurški ni nehirurški, dok svojim očima ne vide makar pet zadovoljnih mušterija.”

Negiranje optužbi

Nakon ovih navoda Nova.rs je pitao Olgicu Markanović šta kaže na optužbe.

“Ovih dana trpimo sajber nasilje od dotičnih osoba koje su čupale i odvaljivale sebi rane. Njih je šest, a sve ostale su konstruirane priče. Naši zahvati nemaju opasne posljedice, mi imamo divna iskustva i svi koji poštuju proces oporavka, tokom kog postoji neki vid rane, svaki vid degradacije nečeg divnog će biti predočen nadležnim službama, pošto se vodi antikampanja bez argumentovanih i izmišljenih i konstruiranih riječi našeg lika i djela. Vjerujemo u naše institucije, i Republike Srpske i Republike Srbije, da se ovakvim ljudima stane na kraj da bi ljudi saznali pravu istinu koju ćemo i objaviti nakon svega. Ne želimo da pridajemo pažnju dotičnoj osobi koja želi da nas ucjenjuje, šalje prijetnje, uznemirava normalne ljude tokom procesa i širu javnost”, navela je Olgica Markanović u svom odgovoru.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 13. april

12. aprila 2021. 20:30

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20046 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8285 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7471 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7386 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7245 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7037 pregleda
%d bloggers like this: