Vaspitačica djetetu umjesto vode dala asepsol

  • 9 mjeseci pre
  • 345 pregleda
  • Izvor: cdm.me

U predškolskoj ustanovi “Naša radost” u Rači, vaspitačica je greškom djetetu, umjesto vode, dala da popije asepsol. Dijete je na intenzivnoj nezi i nije životno ugroženo.

Samo nekoliko sati pošto je Jelena Radovanović, dvoipogodišnju ćerku odvela u vrtić, vaspitačica ju je pozvala da dođe po dijete, jer joj nije dobro. Ljekari u Rači nisu mogli da ustanove zašto dijete ima tegobe, pa je porodica krenula u Kragujevac. Na pola puta, po riječima djede, vaspitačica im je javila da je djevojčica umjesto vode, popila asepsol.

“Kako mi je ćerka ispričala, na tom stolu, u učionici ili nekoj drugoj prostoriji, bila je flašica na kojoj je pisalo ‘jana voda’. Vaspitačica, ne znajući šta je u flašici, dijete je zatražilo vodu, ona mu je dala vodu i istog trenutka je počelo da povraća”, rekao je Tomislav Veljković. djeda djevojčice iz Rače.

Djevojčica je smještena na intenzivnu njegu i nije životno ugrožena. U obdaništu u Rači tvrde da sredstva za održavanje higijene drže u posebnim prostorijama.

Na pitanje kako je onda moguće da se asepsol nađe u flašici za vodu kažu da je greškom sipan tu.

“Jer se polomila flašica u kojoj je bio asepsol. Utvrdiće se kroz postupak ko je odgovoran. Naravno, svi odgovorni snosiće posljedice u skladu sa zakonom”, ističe direktorka predškolske ustanove Naša radost Ljubina Jeftić.

Uz zahvalnost vaspitačici što im je rekla šta se desilo, porodica Radovanović traži i odgovornost.

“Razgovarajući sa doktorima, da je gutalj manje-više popijen, ne zna se šta bi bilo”, rekao je Tomislav Veljković.

O slučaju je obaviještena policija, nadležno tužilaštvo i inspekcijske službe. Oni će utvrditi ko je odgovoran za ovaj događaj.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.