Velika akcija pošumljavanja izletišta Skić u Plavu

    2 sedmice pre 230 pregleda Izvor: PV Informer

Na inicijativu v.d. direktora Miloša Rajkovića, Uprava za gazdovanje šumama i lovištima organizovala je danas u Područnoj jedinici Plav veliku akciju pošumljavanja izletišta Skić, koju su podržali predsjednik Opštine Plav Nihad Canović, ali i učenici i profesori lokalnih škola.

Rajković je sa saradnicima  učestvovao u akciji pošumljavanja sadnicama crnog bora, koja se realizovala u Gazdinskoj jedinici „Trokuz Ribljak“, u odjeljenju 1a.

Rajković je istakao da je cilj ove akcije pošumljavanja jačanje svijesti naših sugrađana, a posebno onih mlađih generacija, o važnosti zaštite životne sredine, zbog čega je ona predstavljala i značajnu edukativnu radionicu za najmlađe.

– Današnje pošumljavanje izletišta Skić zajedno sa mlađim generacijama predstavlja korak ka očuvanju prirodnih resursa, kojima Plav svakako obiluje. Veliko nam je zadovoljstvo što su nam se u ovoj akciji pridružili i predsjednik Opštine Plav, Nihad Canović i učenici i profesori i što su uzeli aktivno učešće u ovoj plemenitoj inicijativi, rekao je Rajković.

On je poručio da kroz ovakve i slične inicijative, kojih će biti u narednom periodu, Uprava će nastojati da probudi i razvije kolektivnu svijest o značaju šumskog bogatstva kojim naša država raspolaže, čime ćemo kao društvo sigurno razviti domaćinski, zaštitnički i odgovoran odnos prema istom.