Veliki narodni zbor u Njegovuđi okupio nekoliko hiljada posjetilaca

    1 godina pre 1102 pregleda Izvor: Vijesti

Veliki narodni zbor u Njegovuđi, sa tradicijom dužom od vijeka uobičajeno  dominira u turističko-sportsko-kulutrnoj manifestaciji „Dani planinskog cvijeća“  i bez dileme događaj je ljeta na Durmitoru.

Prostrano polje ratnog aerodroma je na Dan državnosti poklopilo nekoliko hiljada posjetilaca skupa. Taj podatak daje približnu sliku sa prošlogodišnjeg skupa, a rezultati nadmetanja u narodnim sportovima, kad su pobjednici u pitanju, predstavlja reprizu prošle i ranijih godina.

Sedmu godinu za redom u skoku u dalj iz mjesta trijumfovao je Danilovgrađanin Radovan Grozdanić, skokom od 3,20 metara. Daleko iza njega zaostali su Pljevljaci Miloš Marković (2,86) na drugom i Šćepan Vuković (2,73), na trećem mjestu.

Sedmu uzastopnu pobjedu ostvario je u bacanju kamena sa ramena Radovan Zeković iz Bara kod Boana. Godinama isti kamen, po uvjeravanju organizatora težak skoro 15 kilograma, Zeković je katapultirao na distancu od 11,02  metra. Drugoplasirani je bio Radomir Ćirović iz Tušinje kod Boana sa hicem dugim  8,58 metara a treći Saša Spajić iz Pljevalja  hicem dugim 8,48 metra.

Četiri ekipe snažnih momaka odmjerile su se u nadvlačenju konopa. Primat je i ove godine pripao ekipi Rudnika uglja iz Pljevalja, drugi su bili momci iz pljevaljskog sela Prenćani a treći šestorica mladića iz Danilovgrada.

Ipak u centru pažnje bile su trke konja pa su se svi prisutni na zakazani start preselili na taj dio borilišta kako bi ispratili taj dio manifestacije. Kiša je prekidala takmičenje ali posmatrače nije izdavalo strpljenje u kome se u četiri kategorije nadmetalo 20 grla.  

Grla Žabljačana Miloša Ostojića i Davida Jankovića jedno za drugim ušl su u cilj a za njima grlo Bojana Mitrovića iz Merulje kod Šavnika što je konačan plasman u konkurenciji  brdsko planinske rase.

U konkurenciji „mješanaca“ pobijedilo je grlo Dejana Jankovića sa Žabljaka, drugo je grlo Suada Hota iz Bijelog Polja, a treće mjesto dijele vlasnici grla Žarko Ostojić i Ognjen Karadžić sa Žabljaka.

U konkurenciji grla arapske rase prvo kroz cilj prošlo je grlo Ivana Kovačevića sa Žabljaka, drugo Radovana Dunđera iz Bileće, a treće Željka Adžića iz Gacka.

U konkurenciji punokrvaca prvu nagradu osvojilo je grlo Irene Planić iz Beograda, drugu grlo Amina Škrijelj iz Sjenice dok je treće mjesto pripalo grlu Ivana Jovovića iz Bileće.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6815 pregleda