Veljović pušten da se brani sa slobode

    1 mesec pre 315 pregleda Izvor: DAN

Savjetnik predsjednika Crne Gore Veselin Veljović priveden je danas kod sudije za istragu Osnovnog suda Cetinje. Nakon saslušanja sudija za istragu donio je odluku da se brani sa slobode. On je prethodno saslušan sinoć u Osnovno državno tužilaštvo Cetinje, nakon čega mu je određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata. On je osumnjičen za  krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Veljovićev advokat Mihailo Volkov kazao je medijima da napada nije bilo i da će to tokom postupka i dokazati, te da je Veljović prethodnih godina kao i juče bio na pravoj strani.

-Upravo je Sud donio rješenje da se ukida pritvorski osnov za moj dalji boravak u pritvoru, što potvrđuje da Crna Gora ima kapacitete i institucije. Vjerujem da je ovdje riječ ne o činjenicama i ne o istini nego o političkom progonu i političkoj osveti premijera Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića- kazao je Veljović javlja TVCG, Radio CG.

TVCG

Žalba, koja je sinoć uložena, na odluku Osnovnog državnog tužilaštva Cetinje, da se Veselinu Veljoviću ukine tužilačko zadržavanje je odbijena. 

Njemu je određeno zadržavanje zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i od uticaja na svjedoke. Informaciju o hapšenju Veljovića objavio je na Tviteru premijer Zdravko Krivokapić.

– Obavještavam javnost da su brzom akcijom policije, koju sam naložio, upravo stavljene lisice na ruke Veselina Veljovića“- napisao je Krivokapić na Tviteru. 

Savjetnik predsjednika Crne Gore, Veselin Veljović, kazao je da se osjeća dobro nakon hapšenja i da nema prigovora na tretman policijskih službenika u zgradi policije. To je saopšteno iz Građanske alijanse (GA), čiji su predstavnici obavili razgovor sa njim.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27468 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11863 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11727 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11085 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10427 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9835 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9323 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9068 pregleda
%d bloggers like this: