VIDEO – Abazović: Došli smo do pisane inicijative koju su potpisali poslanici SNP-a i Crno na bijelo

    2 meseca pre 276 pregleda Izvor: DAN

Bilo je rasprave oko toga treba li nešto procesuirati pismeno ili ja, mi smo došli do pisane inicijative koju bih ja pročitao i potpisalo je devet poslanika SNP i kluba Crno na bijelo, poručio je premijer Dritan Abazović nakon sastanka sa starom parlamentarnom većinom.

– Cijeneći politički momenat i želju da nastavimo sa stabilizacijom politickih prilika iskazujemo želju za rekonstrukcijom: Sprovešće se izborna reforma da bismo pripremili izbore Fokus ka socioekonomskim temama, Izbor članova Sudskog savjeta, Ustavnog suda i oko ovog pitanja ćemo pokrenuti široki dijelog. Ostajemo usklađeni sa spoljnom politikom EU. Spremni smo da stavimo moratorijum na sva pitanja koja dijele društvo. Rekonstrukcija poziv na participaciju svih osim onih koji su podnijeli inicijativu za nepovjerenje, objasnio je premijer.

Kako je naglasio u Vladu će biti pozvane manjine, a razgovori bi počeli odmah nakon sjednice.

image
Inicijativa URA

 – Ovo je formalno proslijeđeno svima i ostaje da se vidi ima li volje da se prosiri broj potpisnika. Ono što je jasno jeste da jedna manjinska partija želi da učestvuje. Ako inicijativa prođe nova većina neka konstituiše novu vladu. Ako ne, treba sjesti za sto sa svima, naglasio je on.

Abazovič je naveo da mu je poslanik Predrag Bošković prilkom ulaska u salu kazao da će tek da vidi, te da to ne doživljava kao prijetnju,

 – Predrag Bošković rekao kada je ušao u salu: Tek ćes da vidis. Nisam doživio kao prijetnju, a ja te ljude niti politički cijenim, niti ih se plašim. Nijednog trenutka neću trepnuti pred njima. Jedva čekam poziv iz tuzilastva, rekao je premijer.

Upitan u vezi verbalnog sukoba sa Nebojšom Medojevićem, kazao je da je tačno, ali nema problem s tim,

– Crna Gora se nalazi u takvom trenutku da se mora ići prema vanrednim parlamentarnim izborima. Vlada bi imala za cilj da pomogne proces izborne reforme kako bi mogli da nastupe na vanrednim parlamentarnim izborima, tvrdi Abazović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


PV Informer
%d bloggers like this: