(Video) Nastavlja se sa intenzivnijim sprovođenjem kampanje “Poštuj život – vrati oružje“

    1 godina pre 352 pregleda Izvor: PV Informer

Ministarstvo unutrašnjih poslova uz podršku Misije OEBS-a u Crnoj Gori nastavlja sa intenzivnijim sprovođenjem kampanje “Poštuj život – vrati oružje“, a u cilju podizanja svijesti građana o opasnosti od štetnih posljedica posjedovanja vatrenog oružja.

Pozivom na broj 122 građanin može obavijestiti policijske službenike da želi da vrati oružje, nakon čega će policijski službenik preuzeti oružje na mjestu gdje se lice nalazi i izdati potvrdu o preuzetom vatrenom oružju.

Važno je napomenuti da građani ne treba sami da donose oružje u stanice policije, prije svega zbog bezbjednosti, posebno ako se radi o eksplozivnim napravama.

Od stupanja na snagu Zakona o oružju vraćeno 2.315 komada vatrenog oružja, 49.712 komada municije različitog kalibra, 419 minsko-eksplozivnih sredstava i 1.285 djelova oružja, saopšteno je iz UP.

Zahvalni su svim građanima koji im dobrovoljno predaju oružje i svojim postupcima doprinose da zajedno stvaramo još bezbjedniji ambijent za odrastanje naše djece i budućih generacija.

Apeluju na sve građane koji posjeduju oružje da iskoriste ovu mogućnost doprinoseći tako ličnoj, ali i bezbjednosti svojih porodica i društva u cjelini.