(Video) Spajić: Brzom cestom ćemo Pljevljima vratiti ekonomski i strateški značaj

    1 godina pre 1007 pregleda Izvor: PV Informer

Lider i nosilac liste Pokreta Evropa sad! Milojko Spajić boravio je u Pljevljima gdje je sa građankama i građanima razgovarao o planu ubrzanog razvoja grada, a za koji će se steći uslovi nakon izgradnje brze ceste Sarajevo – Pljevlja – Bijelo Polje.

„Pljevlja su u prošlosti imala poseban strateški i ekonomski značaj i vrijeme je da stvorimo sve uslove da budu razvojni centar sjevera. Izgradnjom brze ceste Sarajevo – Pljevlja – Bijelo Polje spriječićemo dalju infrastrukturnu izolaciju Pljevalja, približiti ih administrativnim centrima i stvoriti uslove za brži razvoj.  Samo dobro povezan grad može biti privlačan za ulaganja i brz napredak i upravo zbog toga će ovaj projekat biti među prioritetima buduće vlasti”, kazao je Spajić.

Kako je naveo, Pljevljaci su itekako svjesni značaja ovakve ceste koja im može unaprijediti kvalitet života, znajući koliko su putovanja u nekim slučajevima i stvar prijeke potrebe, a ostvaruju se i radi liječenja i medicinskih tretmana. Osim toga, poručuje, stvoriće se povoljan ambijent za investitore, ali i privredni razvoj koji može oživjeti Pljevlja.

Tribini u Pljevljima prisustvovali su i Anđela Jakšić Stojanović, Branko Krvavac i Boris Pejović, članovi Predsjedništva koji su predstavili program Pokreta i ključne prioritete u narednom periodu, kao i članovi Opštinskog odbora.

„Intenzivno ćemo raditi na diversifikaciji crnogorske ekonomije, fokusirajući se ne samo na razvoj turizma, već i energetike, poljoprivrede, informaciono-komunikacionih tehnologija i prerađivačku industriju koje smo prepoznali kao strateške prioritete budućeg razvoja“, kazala je Jakšić Stojanović.