Više pretresa u Podgorici i Kolašinu, oduzete puške, revolver, ručna bomba i municija

    11 meseci pre 418 pregleda Izvor: PV Informer

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, Odjeljenja bezbjednosti Podgorica i Odjeljenja bezbjednosti Kolašin su izvršili pretrese na više lokacija i kod šest osoba pronašli oružje i/ili municiju, saopšteno je iz Uprave policije.

foto: UP

Postupajući po operativnoj informaciji podgorička policija je pretresom stana koji koristi I.K. u Bulevaru Save Kovačevića pronašla revolver Zastava M88 magnum 357 bez oružnog lista.

Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi V.K. (39) pronađena je lovačka puška, bez oružnog lista, dok je kod V.K. (44) pretresom je pronađen okvir od automatske puške M70 sa 17 komada municije.

Takođe, izvršen je pretres kuće koju u Kolašinu koristi M.K. Kod njega je pronađeno 60 komada puščane municije kalibra 7,9 mm.

U mjestu Sjenokosi u Zeti izvršen je pretres kuće koju koristi M.K. (41) i tom prilikom je pronađena lovačka puška.

U odnosu na pomenuto kvalifikacije eventualnih krivičnih djela izvršiće u narednom periodu nadležni tužioci.

Takođe, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.M. u Podgorici.

Pronađena je ručna bomba, te je M.M. lišen slobode po nalogu nadležnog tužioca zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Postupajući po operativnim informacijama, a po naredbi Osnovnog suda u Kolašinu, službenici Odjeljenja bezbjednosti Kolašin izvršili su pretres kuće i pomoćih objekata u mjestu Bare, koje koristi L.R. iz Kolašina.

Pronađena je automatska puška tzv. „Dobošar“ kalibra 7,62 mm u ilegalnom posjedu.

Protiv L.R. podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.