Viši sud u Bijelom Polju donio prvostepenu presudu: Pljevljaku godina dana zatvora

    2 meseca pre 774 pregleda Izvor: pobjeda.me

Pljevljak Zoran Gogić (24) osuđen je na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela ubistvo na mah. Prvostepenu presudu je donio Viši sud u Bijelom Polju.

Savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda u Bijelom Polju, Azra Idrizović, saopšiila je da je krivično djelo sud prethodno prekvalifikovao, jer je optužnicom okrivljenom stavljeno na teret krivično djelo ubistvo.

– Istom presudom okrivljenom je produžen pritvor i izrečena mu je mjera bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi a koja mjera može trajati duže od izrečene kazne zatvora – saopštila je Idrizović.

Prema navodima optužnice, Gogić je 29. decembra 2019. godine, oko 22.50 sati, u mjestu Židovići u Pljevljima, u stanju bitno smanjene uračunljivosti ubio oca Stanišu Gogića (48).

On je iz poluautomatske puške, koja je vlasništvo njegovog oca, ispalio četiri metka u njegovom pravcu i pogodio ga u predjelu grudi nanoseći mu teške tjelesne povrede, od kojih je ubrzo preminuo.

Tokom suđenja, Zoran Gogić je izrazio iskreno žaljenje zbog ubistva oca.

Plačući je izjavio da nije trebalo da dođe do tragičnog događaja, koji ne može prežaliti. Ispričao je da je njegov otac bio alkoholičar i da je psihički maltretirao porodicu.

Na dan ubistva, kako je rekao, došli su iz Bosne i otac je vrijeđao i psovao svoju suprugu i majku okrivljenog.

– Šta god mi rekli, ili uradili, nije valjalo i na sve je uvijek imao primjedbe, a kobne večeri je verbalno maltretirao majku, a onda je prešao na mene. Kada sam mu kazao da se razvedu kao ljudi ako ne mogu da žive složno, on je počeo da viče na mene, da me psuje. Tada mi se smračilo pred očima, uzeo sam pušku i ispalio jedan metak – ispričao je okrivljeni, dodajući da je tek iz nalaza vještaka saznao da je ispaljeno četiri metka.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13604 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8042 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7217 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6774 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6549 pregleda
%d bloggers like this: