Vlada osnovala Fond za inovacije

    1 dan pre 80 pregleda Izvor: PV INFORMER

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici u skladu sa Programom rada Vlade za II kvartal, donijela Odluku o osnivanju Fonda za inovacije Crne Gore koji će osigurati sprovođenje inovacione politike kroz obezbjeđivanje i realizaciju sredstava za podsticanje inovacione djelatnosti. 

Kako su istakli iz Vlade, osnivanjem Fonda ostvaruje se sinergijski učinak svih aktera koji se bave inovacijama i pokazuje jasno opredjeljenje Crne Gore da još snažnije orjentiše svoj razvoj prema društvu baziranom na znanju i inovacijama. Fond za inovacije Crne Gore ima za cilj da značajno ojača inovativno preduzetništvo u zemlji, doprinese efikasnijoj implementaciji Strategije pametne specijalizacije kao i podizanju apsorpcionih kapaciteta u privlačenju EU fondova i pripremi za Evropske strukturne i investicione fondove.

Ministarstvo ekonomskog razvoja vršiće nadzor nad radom Fonda, a sam proces osnivanja i početka rada Fonda podržan je od strane naših partnera iz UNDP-a. Fond će početna sredstva za svoje djelatnosti  osiguravati iz državnog budžeta, ali već u vrlo skoroj  budućnosti i privlačenjem međunarodnih sredstava, posebno iz EU izvora finasiranja. Upravo će i Fond biti jedna od važnih institucija na putu približavanja Crne Gore EU.

– Osnivanjem nove institucije usmjerene ka inovativnom preduzetništvu odgovora se i postojećim potrebama tržišta za stimulisanjem inovativnosti, a kroz razvoj novih instrumenata finansiranja podstaći će se biznis sektor da značajno poboljša svoju konkurentnost i postane međunarodno prepoznat, poručili su iz Vlade CG.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 22205 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8415 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7814 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7644 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7605 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7377 pregleda
%d bloggers like this: