Vlaović osudila prijetnje Anteni M: Država da odgovori efikasno

    2 meseca pre 95 pregleda Izvor: Portal RTCG

Ministarka kulture i medija Maša Vlaović najoštrije je osudila prijetnje upućene redkaciji Antene M, ocjenjujući da odgovor države mora biti brz i efikasan.

Podsjećamo, Antena M je objavila da je putem Fejsbuka stigla poruka prijeteće sadržine, dok su službenici Centra bezbjednosti Podgorica utvrdili identitet osobe koja je uputila prijetnju.
 
„Odgovor države na verbalne i fizičke napade i prijetnje na medije mora biti brz i efikasan, a učinioci moraju biti oštro sankcionisani. Ohrabruje me informacija koju sam dobila od kolega iz Ministarstva unutrašnjih poslova da je osoba koja je uputila prijetnje već identifikovana, a s obzirom na to da se radi o državljaninu druge države u saradnji sa Interpolom se preduzimaju dalje mjere i radnje“ poručuje Vlaović.
 
„Kreiranje uslova u kojima se štite sloboda izražavanja i sloboda medija kao jedno od osnovnih ljudskih prava su temelj svake demokratske i pravne države, a prioritet ove Vlade je da novinari i novinarke i medijski radnici i radnice slobodno izvještavaju o svim temama od značaja za građane i građanke“, zaključila je Vlaović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: