Vlasnici nelegalno sagrađenih objekata na Žabljaku protestuju u utorak: Ne bježimo od legalizacije, kuće ćemo braniti životima

    1 godina pre 550 pregleda Izvor: cdm.me

Vlasnici objekata nelegalno sagrađenih u naseljima Tmajevci, Borje 1, Borje 2, Tepačko polje i ostalim okolnim naseljima u Opštini Žabljak, u utorak, 6. decembra u 13 časova, organizuju protest, jer su im, kako ističu, stigla rješenja o rušenju objekata.

U dopisu dostavljenom portalu CdM poručuju da ne bježe od legalizacije, ali da zahtjevaju da im se dozvoli legalizacija i po postojecim objektima dodnese detaljni urbanistički plan.

Poručuju i da su spremni da blokiraju magistralu i životima brane njihove objekte.

“Jer smo stekli utisak da smo građani drugog reda, jer je opšte poznato da je u Crnoj Gori izgrađeno preko 100.000 nelegalnih objekata, pa ako se sruši i nama, onda treba da se ruši i ostalima jednako”, navode vlasnici ovih objekata.

Dalje navode da su prije nekoliko dana dobili Rješenje o administrativnom rušenju njihovih objekata u Opštini Žabljak, počevši sa 12.12.

“Objekti su rađeni od tvrdog materijal i od drveta, na placevima koje smo pošteno kupili od mještana, a neki od njih su i nasledstvo…  Navedeni objekti su upisani u Upravu za katastar i državnu imovinu-Područna jedinica Žabljak, a neki od njih su i u postupku legalizacije. Neki objekti već plaćaju porez i spremni smo da platimo i legalizaciju objekata. Riječ je o velikom broju objekta čija je vrijednost ogromna. Mnogi od nas i mještani žive od ovoga i i te kako doprinose turizmu na Žabljaku”, poručuju oni.

Zbog toga, kako navode, organizuju protest u znak pobune i nepravde prema njima, na Žabljaku u utorak, 6. decembra u 13h.