Vlast opet vara Pljevljake

    4 godine pre 582 pregleda Izvor: Dan

Nakon što je Vlada objavila spisak kapitalnih investicija na kom nema nijednog projekta na području pljevaljske opštine, iz Demokratske Crne Gore poručuju da su nedavna obećanja Pljevljacima samo dio stare igre i obmana vrha. Ističu da se iz Pljevalja svakodnevno izvlače značajna sredstva, a decenijama nema ozbiljnijih kapitalnih investicija. Demokrate za takvu politiku posebno optužuju lidera DPS-a Mila Đukanovića.

– Pljevljaci, s pravom, za aktuelnog presjednika države Mila Đukanovića mogu reći onu narodnu da „drži riječ kao rešeto vodu”. Đukanović je na poslednjem kongresu, smirujući zaraćene frakcije u pljevaljskom odboru DPS-a, obećao sadašnjem presjedniku Opštine Igoru Goluboviću brda i doline, ublažavajući tako činjenicu da je od zvanične politike režima odstupio i dojučerašnji gradonačelnik Mirko Đačić. Međutim, stvarnost u Pljevljima je umnogome drugačija, kada aktuelni crnogorski režim treba da odriješi kesu i uradi nešto od suštinskog značaja za naš grad – navodi se u saopštenju koje je potpisao odbornik Demokrata Bojan Krvavac.

Prema njegovim riječima, dok je kapitalnim budžetom predviđeno da se u Podgorici grade zaobilaznice, tribine, vijadukti itd., goli životi Pljevljaka i njihove djece očigledno nisu na listi prioriteta aktuelne vlasti.

– Kako drugačije protumačiti namjeru Vlade da kapitalne investicije opet zaobiđu Pljevlja, a sve to u periodu borbe za biološki opstanak ove sredine – ističe Krvavac.

Dodaje da je šokantno to što toplifikacija Kolašina ima prioritet nad toplifikacijom Pljevalja.

– Istina, ovaj projekat je jeftiniji u Kolašinu, ali je nestvarno da se za ovih 30 godina nisu pronašla sredstva, uprkos brojnim apelima prema režimu da se aero-zagađenje u Pljevljima rješava jedino toplifikacijom. Na koji će način aktuelni predsjednik Opštine Igor Golubović, koji je izjavio da će smatrati za svoj lični neuspjeh ako za tri godine ne bude toplifikacije u Pljevljima, naći sredstva za pomenuti projekat ako vidimo kako država tretira goruće teme u ovom gradu – pita Krvavac.