VOA: Alen Mlatišuma naimenovan za direktora odjeljenja za Evroaziju

    2 sedmice pre 699 pregleda Izvor: VOA

Glas Amerike izabrao je Alena Mlatišumu za novog direktora odjeljenja za Evroaziju, koje pruža vijesti i informacije publici širom medijskih tržišta u Rusiji, Ukrajini, Jermeniji, Gruziji i na Balkanu.

Rodom iz Pljevalja, Mlatišuma je odigrao ključnu ulogu u oblikovanju i vođenju digitalnih medija i strategija za angažovanje publike Glasa Amerike na sofisticiranim tržištima Evroazije. Sa bogatom novinarskom ekspertizom na različitim medijskim platformama, Mlatišuma, kao iskusan kreativni producent, menadžer i strateg, može se pohvaliti impresivnim iskustvom u podsticanju rasta publike kroz ubjedljivo kreiranje sadržaja, inovativni marketing na društvenim medijima, integraciju najsavremenije tehnologije i dinamičnost SEO strategije. 

Mlatišuma se pridružio Glasu Amerike 2003. kao emiter i urednik vijesti u srpskom servisu. Godine 2008. imenovan je za glavnog urednika Interneta Odjeljenja za Evroaziju. Prije svog mandata u Glasu Amerike, Mlatšsuma je radio kao dopisnik za Associated Press i kao glavni urednik Antene M, prve nezavisne radio stanice u postkomunističkoj Crnoj Gori. Karijeru na Anteni M je započeo 1995. Izvještavajući iz regiona Balkana za regionalne i međunarodne medijske organizacije, bio je i urednik časopisa Graffiti, jednog od rijetkih satiričnih medija na ratom razorenom Balkanu tokom 1990-ih. Diplomirao je na Univerzitetu Crne Gore.

„Radujemo se što ćemo vidjeti kako Alen vodi odjeljenje Evroazije“, rekao je vršilac dužnosti direktora VOA Džon Lipman.