Vojinović: Počiniocu izreći set mjera kako bi vratio životnu sredinu u pređašnje stanje

    3 godine pre 429 pregleda

Ministarstvo održivog razvoja i turizma očekuje formalni izvještaj nadležne inspekcije u vezi sa pomorom ribe u rijeci Ćehotini kako bi jasno utvrdili ko je počinilac djela i obim štete kako bi se preduzele odgovarajuće mjere, kazala je generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu Ivana Vojinović. 

„Rješenje za pokretanje postupka protiv počinioca je u rukama Uprave za inspekcijske poslove i svakako, shodno zakonu, odgovornosti za štetu nanijetu životnoj sredini. Inspekcija će, vjerujem već u ponedjeljak, kod Agencije za zaštitu prirode i životne sredine, početi postupak otklanjanja nastale štete u životnoj sredini“, istakla je Vojinović.

Počiniocu djela će se definisati čitav set mjera koji mora da sprovede u najkraćem roku kako bi se sanirala šteta i da bi se sredina vratila u prvobitno stanje u mjeri u kojoj je to moguće, pojasnila je Vojinović.

U MORT-u su, naglašava, u stalnoj komunikaciji sa ekološkom inspekcijom kako bi pravovremeno dobijali informacija sa terena. „Dalji koraci biće precizirani naklon dobijanja izvještaja“, naglasila je Vojinović poručivši da je sada najvažnije da se što prije sanira nastala šteta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: