Vojska dijeli maske i sredstva za dezinfekciju

    1 mesec pre 226 pregleda Izvor: rtcg.me

Vojska Crne Gore nastavlja sa aktivnostima u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pripadnici VCG raspoređeni su na više punktova u Podgorici i Nikšiću, gradovima sa najvećim brojem oboljelih.

Iz VCG je saopšteno da je cilj da se građani podsjete na poštovanje mjera i važnost pojedinačne odgovornosti u ovoj veoma značajnoj borbi za cijelo crnogorsko društvo.

„Vojska u kontinuitetu daje svoj doprinos i ovom prilikom želi da uputi građane na značaj poštovanja mjera u trenutku kada imamo veliki broj zaraženih. VCG pokazala je da je uvijek uz svoje građane kada je najpotrebnije“, kazao je potporučnik Filip Rakonjac, oficir za odnose sa javnošću u Generalštabu VCG.

Na devet punktova u dvije crnogorske opštine pripadnici Vojske građanima dijele zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju. Vojska Crne Gore je od početka pandemije aktivno uključena u borbu protiv širenja koronavirusa u Crnoj Gori, što je dio njene treće misije, a to je pružanje podrške civilnim institucijama i stanovništvu prilikom suprotstavljanja različitim vrstama izazova, rizika i prijetnji nevojne prirode.

„Vojska je od marta prošle godine uključena u čišćenje javnih površina, zdravstvenih i drugih javnih objekata, čuvala je karantine, dostavljala pomoć ugroženom stanovništvu, kao i obavljala medicinski transport. Naravno, naše ekipe su u kontinuitetu na terenu i baš danas dekontaminiraju zdravstvene ustanove u Nikšiću. Novina je da će u narednim danima punktovi Vojske biti raspoređeni i u Baru“, istakao je Rakonjac.

On je pozvao gradjane da poštuju mjere, nose maske i drže distancu, jer čuvajući sebe čuvamo i druge.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 13. april

12. aprila 2021. 20:30

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20046 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8285 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7471 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7386 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7245 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7037 pregleda
%d bloggers like this: