Vozilo koje je donacijom prije 2 godine iz opštine Pljevlja zapisnički predato OŠ „Mile Peruničić“- Maoče, nikad nije stiglo u školu

    2 meseca pre 2347 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA –

Roditelji čija djeca pohađaju seosku osnovnu školu „Mile Peruničić u Maoču, a koja pripada opštini Pljevlja, obratili su se Redakciji portala „PV Informer“ za pomoć zbog problema oko prevoza djece do škole. Po njihovim riječima škola posjeduje dva vozila za prevoz djece i to školski kombi i Ladu Nivu koju su prije skoro dvije godine dobili donacijom na osnovu odluke Skupštine opštine Pljevlja od 14. novembra 2019. godine o prenosu prava svojine na putničkom motornom vozilu JU Osnovnoj školi „Mile Peruničić Maoče – Pljevlja.

Mještani sela koji gravitiraju prema ovoj školi tvrde da kombi nije u funkciji već tri godine ali je za njega nadležno Ministarstvo ipak redovno isplaćivalo novac za prevoz djece, pa je vozač kombija na svoju odgovornost svojim privatnim vozilom prevozio djecu do škole.

Za putničko vozilo marke Lada Niva registarskih oznaka PV AF 783, godine proizvodnje 2007. koja je 2019. godine donacijom postala vlasništvo škole, tvrde da to vozilo nikad nije stiglo u ovu seosku osnovnu školu, a da u školi umjesto vozila posjeduju samo njegovu saobraćajnu dozvolu.

Tragom informacije, Redakcija je kontaktirala tadašnjeg direktora škole, koji je za portal „PV Informer“ potvrdio da je vozilo zapisnikom od strane Opštine Pljevlja bez naknade predato ovoj seoskoj osnovnoj školi ali da je iz razloga servisiranja predato na servisiranje u lokalni privatni servis. Navodi da je vozilo i dalje na servisiranju i da je to zbog toga što nadležno Ministarstvo nije izdvojilo novac za plaćanje troškova servisiranja vozila. Takođe i za opravku kombija Ministarstvo nije izdvojilo novac za opravku i ono je već nekoliko godina van upotrebe. Donacijom putničkog vozila od strane Opštine, smatrao je da bi se znatno uštedjelo novca za gorivo u odnosu na potrošnju kombi vozila.

Redakcija portala je kontaktirala i novu direktoricu škole, koja je na toj funkciji nekoliko mjeseci i od nje dobila informaciju da kombi vozilo nije u krugu škole iako bi moralo biti, da je već tri godine neispravno i da je kao takvo parkirano na proširenju zaobilaznice u blizini gradskih benzinskih pumpi i da uprava škole za ovo vozilo ne posjeduje saobraćajnu dozvolu.

Što se tiče vozila Lada Niva za to vozilo posjeduju samo saobraćajnu dozvolu, a vozilo nikad nije stiglo do škole. Pokušala je uz pomoć svog supruga da sazna kod privatnog servisera Lade Nive o sudbini ovog vozila ali je on po njenim riječima, njenom suprugu rekao, da to vozilo nije kod njega i ne zna gdje je. Direktorica škole je nezadovoljne roditelje djece na sastanku Savjeta roditelja obavjestila, da vozila koje je donacijom dobijeno od opštine Pljevlja nema.

Iz razloga što ne zna za sudbinu ovog vozila koje je imovina škole, odlučila je da kod Uprave policije – Centar bezbjednosti Pljevlja podnese prijavu o nestanku vozila, da bi policijski organi utvrdili sudbinu vozila koje je imovina škole.

Istovremeno je o nemogućnosti prevoza učenika do škole, iako škola po imovinskom kartonu posjeduje 2 vozila za prevoz djece, obavjestila nadležno Ministarstvo, koje je već obustavilo isplatu novca za prevoz djece školskim kombi vozilom, dok se ne utvrde činjenice o načinu trošenja materijalnih sredstava, koja su školi godinama unazad isporučivana za gorivo za prevoz djece.

Ono što je sigurno je da će zbog svega ovoga ispaštati djeca, jer na pragu zime nije riješeno pitanje njihovog prevoza do škole, a veoma je čudno da za tri godine nije se našao način da se školski kombi popravi, a istovremeno dvije godine se ne zna ništa konkretno za sudbinu drugog vozila, koje je dobijeno donacijom za prevoz djece do škole.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 30991 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 13226 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 12586 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 12094 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12053 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 11375 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 10766 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 10636 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 9131 pregleda
%d bloggers like this: