Vraneš: Nemam veza sa kriminalom, radim u interesu građana jer Pljevlja ne smiju da stanu

    3 meseca pre 1325 pregleda Izvor: portalanalitika.me

Protiv mene, kao predsjednika Opštine Pljevlja, vodi se jedna brutalna kampanja neistina i laži. Tvrdnje da imam bilo kakve veze sa nekom kriminalnom grupom i navodnom „braćom Veselinović“ je čista izmišljotina i podmetačina, kazao je predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš

“Dotičnu braću ne poznajem, niti sam sa njima ikada imao bilo kakve veze ili kontakta. Zapravo za njih nisam ni čuo, dok nije krenula medijska hajka i haranga uperena protiv mene, kazao je on.

Isključivo zbog, kako je kazao, ozbiljnosti, odgovornosti i poštovanja prema funkciji koju obavljam, javnosti se obraćam u nekoliko rečenica.

“Kompletno moje djelovanje kao prvog čovjeka Opštine Pljevlja usmjereno je isključivo i jedino u interesu boljeg života građana, koji su dali ogromno povjerenje politici koju zastupam”, rekao je on.

Pljevljaci nisu, saopštio je on, protiv dalekovoda Pljevlja-Čevo-Lastva.

“Naprotiv, Pljevljaci su za izgradnju dalekovoda, jer svi znamo da bez jake i moćne države nema ni jake lokalne uprave”, rekao je Vraneš.

Naši građani su samo za, kako je naveo, obilazak sela Đurđevića Tara trasom dalekovoda, za očuvanje najbrojnije nastanjenog sela u našoj opštini, centra seoskog turizma.

“Znajući da ispod dalekovoda snage 410kV nema života, eventualnim prolaskom trase kroz selo, desetine porodica bilo bi trajno iseljeno, uništen turizam i nanijeta ogromna šteta kako našoj Opštini, tako i našoj državi”, dodaje Vraneš.

Rješenje je jako prosto, smatra on – izmijeniti trasu za 300 metara i dalekovod izgraditi na lokaciji gdje je to prvobitno bilo planirano i gdje je teren već prokrčen za istu.

“Svi građani koji me poznaju u Opštini Pljevlja, ljudi koji podržavaju politiku koju zastupam, pa čak i sugrađani koji tu politiku ne podržavaju jedinstveni su u jednom: moja ličnost, moj način života i ophođenja prema svim građanima nikako se ne mogu dovesti u vezu sa bilo kakvom kriminalnom radnjom. To je, uz rad u interesu svih građana Pljevalja, moje najveće dostignuće i zaista ne obraćam pažnju na vaše maliciozne tekstove i izmišljotine. Pljevlja ne smiju da stanu, vrijeme je da se radi!”, zaključuje Vraneš u obraćanju javnosti.